АКТУАЛЬНО

На відпуст до Крилоса завітало близько тисячі паломників

Понеділок, 25 червня 2018, 12:06
У суботу, 23 червня, у с. Крилос, Галицького району, відбулася масштабна проща родин Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Очолив спільну молитву Митрополит Володимир (Війтишин).

Згідно з програмою, проща розпочалася Молебнем до Пресвятої Богородиці, який відслужили ректор ІФДС прот. Олесь Будзяк та голова Комісії у справах родини о. Юрій Прилепський. Опісля парох с. Крилос о. Ярослав Жолоб коротко розповів про це святе місце.

Кульмінаційним моментом прощі прикарпатських родин став візит владики Володимира, Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського. Його радо вітали з хлібом і сіллю представники франківських сімей у храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Митрополит Володимир звершив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні зі священиками, які прибули з усіх деканатів. У часі проповіді він звернувся до учасників прощі, наголошуючи на важливому місці, яке посідає сьогодні українська християнська родина. На його думку, саме проти сім’ї в наш час й спрямовані основні напади з боку злих сил. За словами владики, Церква Христова виявляла і завжди виявляє глибоке зацікавлення сім’єю, наголошуючи на необхідності євангелізації, починаючи від підлітків, щоби привести їх до повної людської та християнської зрілості, поступового виховання та катехизації.

«Ми повинні пам’ятати, що святий подружній зв’язок установив сам  Господь Бог, а Спаситель Ісус підніс її до гідності Святого Таїнства Нового Завіту. Тому подружжя – це річ свята! Саме тому Свята Церква так рішуче боронить нерозривність подружнього життя, адже сучасні розлучення захитали основи життя родини у світі», –  наголосив єпископ.

«Тому спішімо до стіп Пресвятої Богородиці, яка прославлена тут, у цій чудотворній іконі, несучи Їй свої проблеми, клопоти, переживання... А Вона, будьмо того певні, занесе наші моління до Свого Сина, який радо благословить  усіх, хто бажає зі святістю провадити своє життя в родині», – заохотив проповідник.

Особливим моментом прощі став Чин благословення подружніх пар, які в цьому році святкують ювілеї спільного життя. Таких сімей було понад п’ятдесят і серед них двоє священичих. Рекордсменами цьогоріч стали подруги, які прожили спільно 60 літ. Окрім того, Митрополит Володимир вручив вітальну грамоту священичому подружжю Василя та Галини Яремчуків, які прожили разом 20 років і виховують уже 11 дітей!

Закінчилася архиєпархіальна проща родин до Галицької чудотворної ікони Матері Божої у с. Крилос концертом духовної пісні гурту Івано-Франківської духовної семінарії «Εφφατά».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами
Прес-служби Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next