АКТУАЛЬНО

На Вінниччині священик УГКЦ із допомогою відвідує родини загиблих і поранених воїнів

Вівторок, 30 серпня 2016, 14:03
Цими днями на Вінниччині, у віддалених містах і селах Київської архиєпархії, провели захід «Церква – героям», під час якого родини поранених військових отримали матеріальну та духовну допомогу.

Організатором благодійної акції виступила парафія Українських новомучеників УГКЦ у м. Бершадь на чолі з парохом громади протоєреєм Михайлом Будником, за сприянням БФ «Карітас–Київ». Священик разом із прихожанами відвідав родини загиблих і поранених воїнів.

Як розповів о. Михайло, щоб реалізувати проект БФ «Карітас–Київ» допоміг придбати продуктові набори, а волонтери й аніматори підтримали доброю порадою, молитвою та пожертвою.

Загалом відвідали 25 родин, з них 4 – полеглих героїв. За словами священика, кожна зустріч була по-особливому теплою і щирою: «У розмові люди пізнавали Божу любов і милосердя, відкривали для себе Церкву, яка іде до людей та служить пораненим. Сьогодні в суспільстві відчувається голод – голод Божого Слова, любові та спілкування. Це час, коли Бог кличе християн відвідували тих, хто найбільше потребує, служити й проповідувати Його Слово всім фізично та духовно пораненим. Нам часто люди говорили, що про них усі забули, але, бачачи нас, були вдячні за пам'ять і увагу», – говорить о. Михайло.

Реалізувавши цей проект, о. Михайло у храмі дякував Богові «за руку любові і милосердя для воїнів та їхніх родин у Бершадському районі», а також висловив вдячність о. Романові Сиротичу та волонтерам за пам’ять про найменші спільноти, підтримку поранених, покликання і працю. «Молюся, щоб акція "Церква – героям" стала початком служіння любові й милосердя для всіх потребуючих людей нашого району», – зазначив о. Михайло Будник.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next