АКТУАЛЬНО

На Вінниччині відбулася перша автопроща шани і пам’яті до могил Героїв Бершадщини

Середа, 19 жовтня 2016, 10:58
Цими вихідними з ініціативи парафіян УГКЦ міста Бершадь відбулася перша автопроща шани й пам’яті до могил Героїв Бершадщини.

У прощі взяли участь близько п’ятдесяти людей, серед яких були священики різних конфесій, волонтери, воїни, родини загиблих та звичайні патріоти. Усі вони, незважаючи на сильний дощ і пронизливий вітер, вирушили в такий спосіб вшанувати своїх Героїв.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку о. Михайло Будник, молитва за Героїв України була незвичайною, адже перепліталася зі звуками сигналів автомобілів: «Дорога єднала, здружувала та кликала до боротьби. Усі учасники почувалися однією спільнотою, дітьми єдиного Бога. Дощ і сльози зустрічалися на щоках людей. П’ятеро наших земляків поклали своє життя на вівтар України, тому дорогу до їхніх могил має знати кожен», - наголосив священик.

На завершення події учасники висловили бажання проводити молитовну автопрощу щорічно. На своїй сторінці в соціальній мережі о. Михайло також зазначив: «Висловлюю подяку о. Роману Сиротичу та благодійній організації «Карітас-Київ» за надану допомогу для родин полеглих воїнів АТО. Дякую за підтримку організаторам прощі: Руслані Руденко, Сергієві Максимчуку, Марії Запорожець. Подяка Богу за першу проведену автопрощу, за дар щирих і вірних друзів. Слава Україні! Герої не вмирають!»

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next