АКТУАЛЬНО

На Вінниччині вірні УГКЦ вчилися закладати «екологічні цеглинки» для «Живої парафії»

Понеділок, 19 травня 2014, 10:43
З 14 по 17 травня 2014 року Божого в м. Хмільник, що на Вінниччині, з ініціативи о. Олександра Плєшанова, священика Київської архиєпархії УГКЦ, який є адміністратором парафії Святого Івана Богослова, були проведені духовно-екологічні науки для місцевої громади. Духовні зустрічі були проведені о. Володимиром Містерманом, заступником керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

Представник Екобюро провів дружні духовні зустрічі під гаслом «Трепетне ставлення до Богом створеного світу – природи – ознака живої парафії». Кожна зустріч розпочиналася Божественною Літургією та молебнем до Богородиці, після чого священик у доступний спосіб намагався донести присутнім вірним екологічне вчення Церкви.

Ці духовні науки були побудовані в такий спосіб, що проповідник, розповідаючи про важливість відповідального ставлення до створіння Божого, наводив низку конкретних прикладів із повсякденного життя, щоб показати, яким чином християни можуть свідчити про свою віру у Воскреслого. «Віднайдення свого місця серед створеного Богом світу», «Царство Небесне починається “вже тут і тепер”», «Цілісне і кардинальне навернення – початок розв’язання всіх проблем людства», – головні теми, які були висвітлення в часі цих незвичних духовних наук.

«Якщо ми справді хочемо, щоб наша громада стала живою і була віддзеркаленням життя Пресвятої Трійці, мусимо навчитись в Ісуса Христа як любити один одного і як ставитись до навколишнього світу», – підкреслив о. Володимир. Провідною думкою захисника створіння Божого було те, що справжнім християнином є той, хто з замилуванням дивиться на природне довкілля і з трепетом та відповідальністю сприймає його як дар самого Творця.

«Хоча стан сучасного суспільства забирає в нас спокій та вселяє страх перед майбутнім, однак, ці, на перший погляд незворотні, руйнівні процеси ще можна попередити і зупинити, – наголосив священик, додаючи, – що для цього слід, щоб кожен із нас зокрема і всі ми, як нація, навернулися до Бога та, черпаючи необхідні ласки у Святих Таїнствах, почали будувати Царство Боже в реальному часі».

Представник екологічної інституції допоміг вірним зробити екологічний іспит сумління та різними духовними імпульсами спонукав до переосмислення християнської віри. Конкретні тематичні запитання та живі дискусії були невід’ємною частиною кожної зустрічі. Під час духовних наук учасники мали також можливість приступити до святого таїнства Сповіді.

Завершилися екологічно-духовні зустрічі спільною молитвою до святого Івана Павла ІІ перед фігурою святого.

Для більш детального ознайомлення з екологічним вчення Церкви та для поглиблення християнської віри в Творця о. Володимир залишив для парафіяльної бібліотеки низку різних видань Бюро УГКЦ з питань екології.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next