АКТУАЛЬНО

На Ясній горі в Гошеві пройшов фестиваль дзвонового мистецтва

П'ятниця, 30 серпня 2019, 14:27
28 серпня у Гошівському василіанському монастирі відбувся V Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва.

Урочисту Божественну Літургію з нагоди свята очолив о. Вінкентій Слободян, ЧСВВ, ігумен Гошівського монастиря. Гомілію виголосив о. Веніамин Чернега, ЧСВВ, економ Провінції Найсвятішого Спасителя.

Відтак розпочався фестиваль, який відкрив хор монастирського храму «Тавор». У слові ігумен Гошівського монастиря розповів про подію коронації Гошівської ікони Божої Матері, адже цього дня виповнилося 10 років від часу її коронації. Крім того, до присутніх звернувся голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль і голова Долинської РДА Юрій Мазур. Пан Юрій висловив побажання, щоб цілющі дзвони на Ясній горі зуміли розбудити у глядачів найсокровенніше – любов до Бога та ближнього.

У програмі фестивалю лунали твори світової класики, релігійні композиції і народні мотиви. Своєю творчістю ділилися кандидат мистецтвознавства Ірина Рябчун, академічний камерний оркестр «Harmonia Nobile», чоловічий монаший хор «Deisis», а також кращі учні музичних шкіл Долини, Калуша, Коломиї та Івано-Франківська.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next