АКТУАЛЬНО

На Ясній горі в Гошеві сестри-василіанки склали довічні монаші обіти

Вівторок, 11 серпня 2020, 12:55
8 серпня 2020 року на Ясній горі в Гошеві відбулася урочиста подія, у часі якої троє сестер-василіанок Провінції Пресвятої Трійці (Україна) склали довічні обіти: с. Епіфанія Монташевич, с. Софія Говзан та с. Теофана Камінська.

Урочисту Святу Літургію очолив протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя отців василіан о. Йоан Школик у співслужінні із о. Володимиром Маланюком, ЧСВВ, та о. Юрієм Лисишиним. У часі Святої Літургії було уділено Чин вічних обітів.

«Ініціатором покликання до богопосвяченого життя є сам Господь наш Ісус Христос. Господь має план щодо нас. Хоче, щоб ми стали Його співпрацівниками на цій землі, щоби провадити людей до Царства Небесного… Необхідно одне пам’ятати і старатися, щоб осягнути цю мету, задля якої ми стали на дорогу богопосвяченого життя, – бути сіллю для землі, бути світлом для світу», –  наголосив о. Йоан Школик у часі проповіді.

В урочистостях взяла участь с. Тереня Шиналь, генеральна дорадниця, м. Даниїла Винник, протоігуменя Провінції Пресвятої Трійці в Україні, а також сестри з різних куточків Провінції.

На закінчення зі словами привітання до присутніх звернулася протоігуменя мати Даниїла Виник: «Ми дякуємо щиро Богові, що маємо сьогодні таке велике, гарне, світле свято на Ясній горі. Це великий дар Божий, який будемо зглиблювати ціле наше життя, а потім цілу вічність. Бажаємо вам, щоби це світло, яке ви сьогодні на Ясні горі одержали від Господа, несли у своєму серці, у своїх душах, несли туди, де Господь вас кликатиме за Собою. Щоб ви наповнювали тим світлом усе довкола себе, бо тим світлом є сам Христос».

Особливим це свято було ще й тому, що відбулося на Ясній горі в Гошеві – під покровом та материнським заступництвом Пресвятої Богородиці, яка прославилася у чудотворній Гошівській іконі. І цю присутність Марії відчули, мабуть, усі, хто прибув на свято. Дякуємо Тобі, Господи, за покликання бути Твоїми обручницями – такий неоціненний дар! Будь прославлений через кожну з нас! А Ти, Пресвята Богородице, веди нас до Бога! Щиро вітаємо сестер і дякуємо Богові за дар їхньої посвяти», – такими словами привітала сестер Генеральна курія Сестер чину святого Василія Великого на фейсбук-сторінці.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://osbm-hoshiv.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next