АКТУАЛЬНО

На Ясній горі в Гошеві відбулася онлайн-проща з нагоди вшанування чудотворної ікони Пресвятої Богородиці

Четвер, 06 серпня 2020, 15:41
5 серпня на Ясній горі в Гошеві, що на Івано-Франківщині, відбулися урочистості з нагоди свята Пресвятої Богородиці, прославленої в чудотворній іконі. Цьогорічні заходи пройшли в режимі онлайн.

Онлайн-проща розпочалася 4 серпня Хресною дорогою Господа нашого Ісуса Христа з Пресвятою Богородицею, яку провів о. Анастасій Кабаль, ЧСВВ.

У день празника урочисту Божественну Літургію очолив протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ, у співслужінні із протоігуменом Провінції святого Миколая о. Франциском Ониськом, ЧСВВ, та священниками, які прибули з інших василіанських монастирів України й різних парафій.

Ігумен василіанського монастиря на Ясній горі в Гошеві о. Мар’ян Гробельний, ЧСВВ, після Святої Літургії висловив вдячність тим, хто взяв участь у прощі, а також тим, хто доєднався в режимі онлайн.

«Ясна гора в Гошеві особливу благодать одержала тоді, коли 283 роки тому сюди перенесли чудотворну ікону Матері Божої. Тут почалися чуда. Сюди почали приходити чисельні паломники, потік яких ніколи не припинявся. Ясна гора має своє сяйво, і це сяйво – Божі ласки, котрі для нас випросила Пресвята Богородиця, що прославилася в чудотворній іконі. Всім вам дякую за спільну молитву, усім, хто єднається з нами в онлайн-трансляції. Ми про всіх вас пам’ятаємо, молимося, ми разом із вами йдемо в ті важкі часи, але в нас є вірна Заступниця, Покровителька і Провідниця до Царства Божого», – наголосив о. Мар’ян.

Пригадаємо, що 5 серпня – особливий день для усіх вірних Української Греко-Католицької Церкви, адже саме 5 серпня було об’явлення Матері Божої в Римі й там збудовано першу Марійську базиліку. У цей день 1737 року Гошівську ікону Божої Матері перенесено до монастиря.

У 2009 році Папа Римський Бенедикт XVI благословив та освятив золоті корони для Гошівської чудотворної ікони Божої Матері, і 5 серпня Апостольська столиця надала Гошівському монастирю декрет про оголошення його базилікою та приєднання до духовної єдності з усіма Марійськими святинями Католицької Церкви в усьому світі. На Успення Пресвятої Богородиці, 28 серпня, на Ясній горі відбулося коронування ікони Богородиці.

Уже майже три століття тисячі паломників моляться біля Гошівської ікони Матері Божої з думкою про зцілення душі й тіла, із проханням про заступництво Богородиці з надією та вірою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://osbm-hoshiv.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next