АКТУАЛЬНО

На заклик Глави УГКЦ у лікарню Дарницького району передали цінне медичне обладнання

Понеділок, 07 червня 2021, 10:58
4 червня 2021 року представники парафії Святих мучеників Бориса та Гліба УГКЦ у Дарницькому районі передали для потреб недужих дарничан кисневий десятилітровий концентратор з подвійним потоком, 100 медичних костюмів для лікарів та 1000 пар одноразових рукавиць.

Цей дарунок на потреби лікарні парафіяни передали від імені єпархіальної жіночої організації «Ліга українських католицьких жінок Канади» в Альберті та від Марійської дружини, що діє при парафії Святого Юрія Переможця в Едмонтоні. Організаторкою збірки пожертв виступила пані Лілея Волянська, яка на заклик Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава об’єднала навколо благодійної акції низку жертводавців. Зібрані кошти було передано в Україну. Свою лепту до закупівлі медичного обладнання доклали місцеві греко-католики. Відтак у співпраці з патріаршим економом отцем Любомиром Яворським та головою Патріаршої комісії здоров’я сестрою Севастіяною Карвацькою було закуплено кисневий концентратор, який сьогодні передали в медичну установу.

Благодійний захід провели на території Головної установи охорони здоров'я в Дарницькому районі. Участь у події взяли перший заступник голови Дарницької РДА, Микола Володимирович Калашник, настоятель місцевої парафії УГКЦ о. Андрій Боднарук та директор Центральної районної поліклініки Дарницького району міста Києва Грицишин Леся Михайлівна.

Звертаючись до присутніх, о. Андрій Боднарук пригадав, що нещодавно після завершення недільної Літургії в Патріаршому соборі Блаженніший Святослав закликав вірних підтримати закупівлю кисневих концентраторів. Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я провела низку важливих благодійних акцій, які добре послужили людям. Однак темпи на той час поширення COVID-19 вимагають більшого заангажування в цю добру справу. Про цю ініціативу почули представники жіночої організації ЛУКЖК в Альберті та Марійської дружини при парафії Святого Юрія в Едмонтоні. «Ці люди не лише почули, вони відреагували на заклик Глави УГКЦ, на заклик свого Патріарха, та на потребу недужих людей. Вони своїми силами, хто скільки міг, провели між собою збірку коштів, а відтак передали їх в Україну, щоб тут закупити кисневий концентратор і спрямувати його на потреби недужих».

При  цьому о. Андрій наголосив, що такий приклад завжди мотивує творити ще більше добра та ділитися талантами, які нам щедро посилає Господь. «Обіцяємо молитву з нашими вірними за всіх жертводавців, які склади пожертву на таке цінне медичне обладнання. Нехай благословить вас Господь», - наголосив священник.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next