АКТУАЛЬНО

На засіданні Громадської Ради обговорили створення Національного меморіального кладовища

Четвер, 28 липня 2011, 10:25
27 липня 2011 року Владика Михаїл (Колтун), Голова Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України та о. Любомир Яворьський, заступник керівника департаменту Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України взяли участь у засіданні Громадської ради при Міністерстві оборони України. Головним питанням порядку денного був розгляд постанови Верховної Ради України про створення Національного військового меморіального кладовища.
27 липня 2011 року Владика Михаїл (Колтун), Голова Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України та о. Любомир Яворьський, заступник керівника департаменту Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України взяли участь у засіданні Громадської ради при Міністерстві оборони України. Головним питанням порядку денного був розгляд постанови Верховної Ради України про створення Національного військового меморіального кладовища. Владика Михаїл (Колтун) запропонував доручити Раді в десятиденний термін випрацювати спільне бачення релігійної складової концепції про меморіальне кладовище, зважаючи на те, що це питання є досить складним і потребує вироблення спільного бачення різними конфесіями.  

Прес-служба Департаменту душпастирства

силових структур України

  Довідка: 2 червня цього року Верховна Рада України прийняла Постанову про створення Національного меморіального кладовища. П О С Т А Н О В А ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ Про Національне військове меморіальне кладовище З метою увічнення пам'яті загиблих воїнів-визволителів у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, учасників війни в Афганістані, інших військових конфліктах та під час виконання службових обов'язків і присяги на вірність народу України, забезпечення вшанування та гідного поховання ветеранів війни, учасників бойових дій, військовослужбовців, у тому числі звільнених у запас або у відставку, і членів їхніх сімей, а також інших осіб, які здійснили героїчні вчинки в ім'я Українського народу та мають особливі заслуги перед Вітчизною, Верховна Рада України п о с т а н о в л я є: 1. Створити Національне військове меморіальне кладовище. 2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України: у двотижневий строк з дня прийняття цієї Постанови створити Організаційний комітет із залученням представників Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України, Міністерства оборони України, інших міністерств та відомств, Київської міської державної адміністрації, Київської обласної державної адміністрації та громадських організацій для врегулювання питань щодо призначення, створення, відомчої належності, функціонування та затвердження місця розташування Національного військового меморіального кладовища; визначити Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відповідальним за розроблення та виконання підготовчих заходів з проектування, будівництва та функціонування Національного військового меморіального кладовища; у місячний строк з дня утворення Організаційного комітету затвердити Положення про Національне військове меморіальне кладовище та План заходів щодо створення Національного військового меморіального кладовища; передбачити в проектах законів про Державний бюджет України на 2012 рік та наступні роки кошти на фінансування заходів з проектування, будівництва та утримання Національного військового меморіального кладовища. 3. Обласним радам передбачити виділення земельних ділянок для створення кладовищ або спеціальних ділянок на кладовищах в обласних центрах та містах для забезпечення вшанування та гідного поховання ветеранів війни, учасників бойових дій, військовослужбовців, у тому числі звільнених у запас або у відставку, членів їхніх сімей, а також інших осіб, які здійснили героїчні вчинки в ім'я Українського народу та мають особливі заслуги перед Вітчизною. 4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони. Голова Верховної Ради України В.ЛИТВИН м.Київ, 2червня2011року N3459-VI (текст взято з сайту BPУ )
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next