АКТУАЛЬНО

На зборах Комісії у справах родини Івано-Франківської митрополії представили новий посібник для розлучених

П'ятниця, 15 грудня 2017, 14:03
14 грудня в приміщенні Катехитичного центру архикатедрального собору Воскресіння Христового відбулися збори деканальних референтів Комісії у справах родини. Очолив зустріч голова комісії о. Юрій Прилепський.

На початку засідання отець повідомив присутніх про план роботи Комісії у справах родини на наступний рік. У цьому плані, зокрема,  особливе місце посідає душпастирство сімей. Програма роботи з  родинами передбачає як ретельну передшлюбну душпастирську опіку, так і систематичну працю із сім'ями.

«Сьогодні ми маємо дуже багато викликів стосовно наших сімей, але з Божою допомогою ми готові давати їм рішучу відповідь», - переконаний голова.

Серед іншого, учасники засідання обговорили душпастирство священичих родин. Отець Юрій повідомив, що Комісія вже працює над створенням робочої групи для вивчення потреб та викликів священичих родин, а найближчим часом будуть запроваджені обов'язкові курси для семінаристів та їхніх наречених.

Під час зустрічі було також представлено новий посібник Комісії «Тематичний план парафіяльних зустрічей з особами, які, уклавши церковне подружжя, розірвали спільність життя із своїм подругом та проживають у новому цивільному або громадянському зв’язку із третьою особою».

На завершення о. Юрій Прилепський подякував отцям-референтам за їхнє служіння та закликав і надалі старатися ревно виконувати свої обов’язки.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next