АКТУАЛЬНО

У житловому масиві Рясне-1 у Львові освятили новозбудований храм Святого Василія Великого УГКЦ

Вівторок, 13 липня 2021, 10:36
12 липня 2021 року, у день вшанування пам’яті святих верховних апостолів Петра та Павла, у житловому масиві Рясне-1 (вул. Т. Шевченка, 388-408), відбулося освячення храму Святого Василія Великого Львівської архиєпархії УГКЦ.

Очолив чин освячення та празничне Богослужіння архиєпископ і митрополит Львівський Ігор у співслужінні з духовенством парафій Львова.

У своїй проповіді митрополит Ігор закцентував увагу на особистостях верховних апостолів Петра та Павла та їхньому неоціненному внеску в становлення Христової Церкви, а також звернувся із батьківським словом до парафіяльної спільноти.

«Дякую всім учасникам сьогоднішнього моління. Храм будувався з різними викликами, однак – це правильно та добре. Ця святиня – дружелюбна, симпатична, вимолена вами. Ви збудували гарний храм на славу Божу. Тут навколо збудовано чимало високих і гарних домів, але їх неможливо порівняти зі святим храмом, бо в ньому мешкає Ісус Христос. Можливо, інші дорожчі та кращі, але вони не є домами Божими, будівлями молитви», – наголосив у своєму слові владика Ігор.

Варто зазначити, що храм Святого Василія Великого будували більше ніж п'ять років, хоча сама парафія існує близько 17 років. Вибір дати для освячення святині не випадковий. Як зазначили парафіяни, у липні 2015 року, якраз перед початком будівництва храму у вересні того ж року, у парафії перебували мощі святого апостола Петра, перед якими невпинно молилася парафіяльна спільнота у своєму єдиному намірі – за будівництво святині.

«Дякуємо передусім Господеві за дар Його любові – цю церкву, за дар батьківської турботи. Дякуємо Матері Божій, прославленій у Зарваницькій  чудотворній іконі, яка сьогодні є у храмі, у день його освячення. Як п'ять років тому Вона була з нами, у період початку будови. Сьогодні з освяченням відбулося духовне народження церкви Святого Василія Великого, і в цьому чимала заслуга великої кількості мирян, які невпинно трудилися над її становленням», – зазначив у слові до всіх присутніх адміністратор храму о. Володимир Гоцанюк. Отець Володимир висловив вдячність усім священникам, які трудилися на парафії та підтримували громаду впродовж будівництва храму, архітекторам, іконописцям, представникам місцевої влади, родинам-жертводавцям.

Митрополит Ігор висловив подяку отцеві Володимирові Гоцанюку за сумлінне виконання покладених душпастирських обов’язків та надав право носити нагрудний хрест з прикрасами. Також архиєрей висловив вдячність і священникові храму отцю Павлові Заболітному і надав йому право носити жовтий нагрудний хрест. Архиєрей відзначив подячними грамотами актив парафіяльної спільноти, вірян, що найбільше трудилися над тим, аби постала святиня.

Після Богослужіння на парафіяльному подвір’ї архиєпископ і митрополит Львівський Ігор у співслужінні з духовенством освятив хрест. Опісля розпочалася концертна програма, у якій взяли участь: парафіяльний хор (керівник – Мирон Дацко), дитячий хор «Надія», вокальний ансамбль «CREDO», вокальний ансамбль «Gregorian Voices», «Galiciano Oktet», о. Василь Брона, гурт «Благовіст» та інші.

velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next