АКТУАЛЬНО

На знак єдності: УКУ зібрав християн різних конфесій у спільній молитві

П'ятниця, 25 січня 2019, 13:33
У четвер, 24 січня, на Філософсько-богословському факультеті УКУ з ініціативи Інституту екуменічних студій відбулася спільна молитва, у якій взяли участь християни різних конфесій. Молитва відбулася в межах Всесвітнього тижня молитви за християнську єдність.

Очолив молитву ректор Українського католицького університету о. Богдан Прах. Він наголосив на екуменічних принципах УКУ як відкритої академічної християнської спільноти. Отець Юрій Жук-Гординський, клірик катедрального Покровського храму (Українська Православна Церква Київського патріархату – Православна Церква України),  у головному слові зауважив важливість об'єднувальних процесів в українському православ’ї та подякував іншим християнським спільнотам за солідарність і підтримку.

У молитві взяли також участь о. Василь Саган (Українська Автокефальна Православна Церква – Православна Церква України), пастор Володимир Білик (Християнська церква "Джерело Життя"), єдність о. Томаш Міло (Римо-Католицька Церква), диякон Армен Акоґян (Вірменська Апостольська Церква), о Ігор Пецюх (Українська Греко-Католицька Церква) і багато інших людей, не байдужих до проблеми поділу між Церквами. 

Отець Роман Фігас з Інституту екуменічних студій наголосив, що Господь подає нам багато знаків єдності, на які варто звернути увагу. Століття акту злуки, історичне об’єднання Українських Православних Церков та інші позитивні зміни дають нам надію, що часом важкий і болісний процес єднання християн в Україні просувається вперед. 

Завершилася подія запальним виступом семінарійного гурту «Софі-Бенд», а також дружнім спілкуванням між учасниками заходу.

Прес-служба Інституту екуменічних студій
Фото Оксани Войтко 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next