АКТУАЛЬНО

На зустрічі з мером Львова владика Степан Сус отримав на згадку про рідне місто статуетку лева

Середа, 29 січня 2020, 12:45
27 січня владика Степан Сус зустрівся з мером міста Львова – Андрієм Садовим, у Львівській міській раді. Пан Андрій зазначив, що не пропустив у неділю можливості спільно з дружиною та дітьми взяти участь у першій Архиєрейській Божественній Літургії владики Степана у гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла.

Владика Степан, який був разом із військовим капеланом о. Тарасом Михальчуком, висловив вдячність міському голові за постійну підтримку та сприяння у реставрації гарнізонного храму, зокрема вже цього року мерія Львова планує допомогти громаді вірних реставрувати головний фасад храму.

Опісля міський голова подарував новопоставленому владиці Степану зменшену бронзову статую лева, встановленого у Львові до 100-ї річниці ЗУНР, і побажав, щоб цей лев завжди нагадував владиці його рідне місто.

На завершення владика Степан розповів очільнику міста про свої обов’язки на посаді єпископа-помічника Курії Верховного Архиєпископа. Єпископ відзначив, що тепер основним вектором його праці буде налагодження церковного життя українців у тих країнах, де ще немає греко-католицьких структур, проте вже є громади. Так для наших людей за кордоном Церква стає не лише місцем молитви, а й місцем спілкування, обміну думок, допомоги та берегинею української культурної ідентичності.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kapelanstvo.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next