АКТУАЛЬНО

На Інтерактивну карту УГКЦ було нанесено українські греко-католицькі парафії та осередки в Румунії

Четвер, 05 листопада 2020, 13:05
На Інтерактивну карту УГКЦ було нанесено українські греко-католицькі громади, підпорядковані Українському греко-католицькому вікаріату Румунії, котрий складається із двох деканатів: Буковинського та Мармароського. Всього 19 парафій, з яких Качика, Кимплунг, Кліт, Гропени, Майдан, Радівці, Рунку, Садів, Серет, Сучава та Ватра-Дорней ‒ буковинські, а Довге Поле, Коштіль, Кричунів, Каминиця, Руська Поляна, Сигіт, Тячів та Вишівська Долина ‒ мармароські. У межах вікаріату церковні служби проводяться українською мовою, але в селах, де також є румуни, служать і проповідують румунською мовою.

Окрім того, на карту було нанесено декілька нових позначок. Це, зокрема, нове душпастирство УГКЦ у Польщі, душпастирство УГКЦ в м. Сен-Жермен-ан-Ле у Франції, окремі парафії Самбірсько-Дрогобицької єпархії, недавно освячена церква Новомучеників українського народу (м. Хмельницький), а також парафія Різдва Пресвятої Богородиці (м. Сургут, Росія).

Також було оновлено, доповнено й уточнено низку позначок та об'єктів.

Значною мірою інформацію про позначки на Інтерактивній карті адміністрація сайту отримує завдяки допомозі вірних та духовенства УГКЦ у всьому світі.

Ви також можете допомогти адміністраторам сайту нанести на карту інформацію про вашу парафію чи громаду УГКЦ. Як можна допомогти? На інтерактивну карту наносяться місця, де регулярно відбуваються Літургії Української Греко-Католицької Церкви. Повна інформація про осередок УГКЦ мала б містити такі пункти:

1. Назва парафії або храму (каплиці, монастиря, навчального закладу) + населений пункт, область (або країна)
2. Координати
3. Підпорядкування (деканат або протопресвітерство; єпархія або екзархат)
4. Фотографія
5. Адреса
6. Контактний телефон
7. Контактна електронна адреса
8. Вебсайт (також сторінки у соцмережах)
9. Розклад богослужінь
10. Час сповіді
11. Час, коли храм відчинений
12. Коротка історія парафії і храму
13. Сучасне життя парафії (спільноти, події, заходи)
14. Чи є в храмі мощі святих, чудотворне джерело (каплиці), чудотворна ікона.

Якщо ви не знаходите своєї, або відомої вам парафії на карті УГКЦ, або чогось із перелічених пунктів щодо вашої церкви чи каплиці, ви можете надсилати нам інформацію про неї.

Куди надсилати?

1. Електронна скринька Карти [email protected]
2. Приватним повідомленням на сторінку Карти https://www.facebook.com/mapugcc/

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next