АКТУАЛЬНО

На Інтерактивній карті УГКЦ уже 1845 позначок

Четвер, 04 травня 2017, 11:54
Ще дві громади Української Греко-Католицької Церкви в Західній Європі з’явилися на карті. Це парафії у місті Ґронінґен при римо-католицькому Катедральному соборі Святого Йосифа та у місті Утрехт при церкві Святого Йосифа.

Обидві громади належать до Єпархії святого Володимира Великого у Парижі для українців греко-католиків у Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу з осідком у Парижі. Раніше на Інтерактивну карту були нанесені усі парафії у 3 інших країнах єпархії: Франції, Швейцарії та Бельгії, позаяк вони були сформовані раніше і служили Богослужіння у конкретних храмах. В той час як українські греко-католики в Нідерландах ще продовжують формувати свої громади. Адже до 2014 року в цій країні вірні УГКЦ не мали свого священика. Після Революції гідності активізувалося душпастирство на цих теренах. Зокрема, утворилися осередки УГКЦ в Гаазі, Амстердамі та Роттердамі.

Окрім того, нещодавно на карту нанесено окремі храми та парафії Львівської архиєпархії, Одеського екзархату, Коломийсько-Чернівецької та Сокальсько-Жовківської єпархій. На карті появилися, серед інших, громади в містах Хотин, Чорноморськ, Берислав.

Адміністрація карти продовжує пошук та збирання інформації про українські греко-католицькі локації. Ви можете допомогти нам, написавши на електронну адресу [email protected] або сторінку фейсбук: https://www.facebook.com/mapugcc/, де ви також можете стежити за оновленнями та щодня дізнаватися про нові храми нашої Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next