АКТУАЛЬНО

На Івано-Франківщині освятили пам’ятну стелу полеглому Герою - Зоряну Білінському

Середа, 09 листопада 2016, 10:29
6 листопада в с. Новичка Долинського деканату, що на Івано-Франківщині, біля каплиці Святого апостола Андрія Первозванного на Загір'ї відбулося урочисте відкриття та освячення пам’ятної стели учаснику антитерористичної операції Зоряну Білінському, який загинув 29 серпня 2014 року в селі Осаки Старобешівського району Донецької області під час виходу з оточення (поблизу Іловайська).

Після освячення стели відбулася панахида за всіма загиблими військовими, що віддали своє життя за Україну, яку відслужили о. парох Сільвер Степан Витвицький та о. Василь Витвицький.

У промові о. Сільвер звернув увагу на важливість молитви за душі померлих та пам’яті подвигу наших Героїв. Також до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Юрій Мазур, сільський голова Новички Галина Шеремета, секретар міської ради Віктор Гошилик та мама Зоряна Білінського Христина Михайлівна.

Відкривали пам’ятну стелу під звуки Долинського муніципального духового оркестру на чолі з керівником Ярославом Скаб’яком. На відкритті також були службовці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Івано-Франківськ”, родина, друзі та односельці загиблого Зоряна.

Повідомив о. Сільвер Степан Витвицький

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next