АКТУАЛЬНО

На Івано-Франківщині завершився І етап екологічного проекту «Менше сміття – краще життя»

Середа, 02 травня 2018, 14:24
З ініціативи Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА і ГО «Громадський центр «Еталон», а також за підтримки департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА й Бюро УГКЦ з питань екології з 11 по 26 квітня 2018 року на території Івано-Франківщини була реалізована І частина проекту «Менше сміття – краще життя», в рамках якої відбулося 10 виїзних кущових семінарів.

До освітян та лідерів учнівського самоврядування всіх районів області та міських рад доповідачі та тренери намагались донести важливість об’єднання зусиль у просвітницькій та практичній діяльності з метою зменшення кількості відходів та збереження цінних природних ресурсів.

Представляючи проект, Голова правління ГО «Громадський центр «Еталон» п. Леся Аронець зосереджувала увагу присутніх на тому, що Україна захлинається сміттям і кожен з нас є покликаний подумати про те, яку спадщину ми залишаємо нашим нащадкам. «Якщо людина не зробить так, щоб на Землі стало менше сміття, то сміття зробить так, щоб на Землі стало менше людей»,– констатувала ініціаторка таких заходів.

Начальник відділу економіки Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА п. Петро Кульба зазначавав що, переймаючи європейський досвід, українці повинні привчитися до сортування твердих побутових відходів і збагнути, що сортування сміття є не тільки корисним, в першу чергу, для довкілля, але й економічно вигідним.

На відповідальному ставленні до природи, яке випливає з основоположних принципів християнської віри, акцентував увагу присутніх представник Бюро УГКЦ з питань екології о. Михайло Дзуль. «Через забруднення довкілля ми спотворюємо первозданну красу Богом створеного світу і несемо реальну загрозу для нашого земного життя і життя вічного, бо сміття навколо нас є виявом того гріховного бруду, який окутав нашу безсмертну душу»,– підсумував представник Церкви.

Уже 3 травня з м. Бурштина розпочинається ІІ тур виїзних заходів цього екологічного проекту, який, опираючись на результати попереднього етапу, покликаний охопити органи влади та депутатські корпуси різних рівнів, органи місцевого самоврядування, контролюючі органи, підприємців та представників бізнесу, заангажованих у цій сфері, активістів та ЗМІ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next