АКТУАЛЬНО

На Івано-франківщині провели конкурс «Чистий Крилос»

Понеділок, 29 березня 2021, 13:07
27 березня, в останню суботу місяця, у день, коли мільйони людей у всьому світі присвячують годину свого часу нашій планеті Земля, завершився конкурс «Чистий Крилос», який був організований серед учнів 5-11 класів Крилоського ліцею.

Як основну мету організатори конкурсу ставили популяризацію сортування побутових відходів серед мешканців села та залучення до цього більшої кількості людей, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Конкурс проходив у формі змагань, що складалися з трьох етапів, кожен з яких завершувався підбиттям та оприлюдненням результатів і отриманням цікавих пропозицій на наступний тиждень, як от: можливість залучення родичів до участі, приєднання дітей, що навчаються поза населеним пунктом, екобонус від парафіяльних священників.

В результаті запеклих перегонів перемогу виборов 6 клас із результатом 1795 кг зібраної втор-сировини. В підсумку, завдяки ентузіазму волонтерської групи та активності дітей і їх батьків, близько 5,5 тон відходів з села потрапило на переробку.

Волонтерка Ірина Стремінська, відповідальна за одну з локацій збору сировини каже, що «результат не може не радувати... і величезний плюс - прибрані території... Одним пострілом двох зайців вбиваємо».

Для класу-переможця організатори приготували еко-подарунок, а для найбільш активних учасників – пам’ятки та заохочувальні призи.

Мешканка села Тетяна Лугова, котра є активною парафіянкою і вже довший час практикує сортування відходів удома, ділячись своїми враженнями, зазначає: «Після такого конкурсу, який пройшов досить вдало, ми побачили, що якщо до справи береться якась трохи більша кількість людей, то є результат. А результатом є прибрані узбіччя та деякі території. І це супер!»

Як результат, конкурс, завдяки старанням та зусиллям дітей, мобілізував цілу громаду і дав поштовх до напрацювання майбутніх планів і реалізацію конкретних кроків для того, щоб зробити населений пункт чистішим, а довкілля безпечнішим.

Нагадуємо, що роздільний збір відходів був організований в с. Крилос минулого року завдяки підтримці Львівської освітньої фундації, Бюро УГКЦ з питань екології та небайдужих мешканців села.

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next