АКТУАЛЬНО

Над екологічними та кліматичними викликами світу розважали в Тернопільській семінарії

Середа, 18 вересня 2019, 10:43
14 вересня, у День Бога Творця, у семінарійному храмі Вознесіння Господнього ТВДС імені патріарха Йосифа Сліпого Літургією, катехизою та молитвою до Бога Творця розпочалися Екологічні місії задля порятунку створіння у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії.

Понад сто тридцять студентів, ректор семінарії о. Іван Римар, духівники, префекти разом із референтом з питань екології о. Василем Шафраном молилися та розважали над екологічними та кліматичними викликами світу, які кожного року стають все більшою і невід’ємною ділянкою у місії Церкви.

Сьогоднішні семінаристи, які у недалекому майбутньому стануть священнослужителями, повинні бути всебічно підготовленими у проповідницькому вимірі (мартирія), літургічному (лейтургія) та у практичному (дияконія).

Екологічні проблеми сьогодення ставлять обов’язок перед Церквою бути активними проповідниками на цьому полі, молитись у цьому наміренні та робити добрі справи задля порятунку Божого створіння. Саме на цій тривимірній ідеї служіння побудував свою катехизу о. Василь Шафран, який підсумував свою промову закликом з енцикліки «Славен будь» святішого Отця Папи Франциска: «Усі ми можемо співпрацювати як знаряддя Бога для збереження створіння, відповідно до власної культури, досвіду, ініціатив і талантів (Laudato Sі’ 14)».

На завершення екореферент закликав до глибокого вивчення папської енцикліки «Славен будь», яка недавно вийшла українською мовою, та до активної участі у Всеукраїнському екологічному конкурсі «Відповідальність за створіння».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next