АКТУАЛЬНО

Над руйнівним впливом екологічного гріха роздумували у м. Кременчук

Вівторок, 10 березня 2015, 10:11
8 березня 2015 року Божого відбулося представлення Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» у парафії Воскресіння ГНІХ, що у м. Кременчук, на Полтавщині. Вірні разом з референтом Бюро УГКЦ з питань екології Харківського екзархату о. Максимом Кролевським молилися за збереження усього Богом сотвореного світу та говорили про руйнівну дію екологічного гріха.

Представлення Великопісної ініціативи розпочалося Літургією Василія Великого, під час якої отець Максим виголосив екологічну проповідь, закликавши кожного задуматися над руйнівною дією екологічного гріха в нашому суспільстві. «Хто з нас не мріє – зауважив екореферент – про європейський рівень життя, про справжні європейські стандарти у рамках наших родин, але запитаймо себе чи ми живемо такими ідеалами та такими пріоритетами як європейці?». Дуже часто своїм важким екологічним гріхом – безвідповідального ставлення до природи – ми приносимо у цей світ біль, хвороби та недуги, робимо хворобливими і себе, і цей Богом сотворений світ.

Після Святої Літургії представники полтавської молодіжної організації УМХ Олеся Сікач, Аліна Гобона, Лілія Семкович та Владислава Ващенко представили та помолилися з вірними екологічну Хресну дорогу. На завершення отець Максим розповів про деякі важливі аспекти мудрого та економного використання Божих природних дарів у повсякденному житті та веденні домогосподарства. «Екологія – це зміна свідомості – додав на завершення священик – від раба до сина, це перехід від рабства до вільного стану. Бо раб чи наймит через своє примітивне мислення не дбає за довкілля, лише синівська любов здатна змінити нас та зберегти цей Богом сотворений світ».

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next