АКТУАЛЬНО

«Нам доручено продовжувати боротьбу», - владика Михайло (Колтун)

Середа, 02 листопада 2016, 15:18
Наголосив владика Михайло (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський, під час віче-реквієму над могилами січових стрільців у Жовкві.

1 листопада з нагоди 98-ї річниці ЗУНР відбулася урочиста хода на цвинтар, де поховані січові стрільці. Панахиду спільно з єпископом молилися священнослужителі всіх парафій м. Жовкви та настоятель автокефальної громади. Серед присутніх були: голова Жовківської районної державної адміністрації Надія Щур, голова Жовківської районної ради Роман Горбань, міський голова Петро Вихопень, військовий комісар Сергій Кучинський.

Звертаючись до Жовківської громади, архиєрей зазначив: «Ми заряджені любов’ю до нашої землі. Ми запалені та спраглі свободи, незалежності, гідності. Сьогодні ми згадуємо тих, які полягли за ті самі цінності. Вони є ідентичними з нами. Нам доручено продовжувати цю боротьбу! Кожен на своєму місці та в міру своїх обдарувань, в силу свого стану і здоров’я. Якщо вони загинули по-мученицьки, по-геройськи, то ми маємо наслідувати те, за що вони полягли».

Далі владика дав доручення: «Я вам всім по-християнськи кладу на серце цю любов одне до одного, між нами, не важливо, хто ми і які ми, але ці цінності мають нас об’єднувати. Вмирати за цінності – це мучеництво, геройство, і ми всі прийшли помолитися за тих, які відійшли від нас. Ми продовжуємо справу, за яку вони віддали своє життя. Ми об’єднуємося і прирікаємо нашу любов між нами, до Бога, Церкви та до України».

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next