АКТУАЛЬНО

«Нам сьогодні потрібно замислитися над тим, чи через наше священство хтось слухає Слово Боже», – владика Йосиф (Мілян)

Середа, 14 вересня 2016, 09:22
«Марія, про яку сьогодні чуємо в Євангелії, не тільки вибрала кращу частку для себе: вона, перебуваючи в частині будинку, де збиралися тільки єврейські чоловіки, переступила певну межу задля слухання Слова Божого. Переступила її, бо вважала, що це важливіше», – сказав владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, 13 вересня 2016 року під час зустрічі зі священиками у Зарічанах на Житомирщині, які цими днями проходять чергові формаційні курси.

Єпископ розповів священикам про останні події з життя Української Греко-Католицької Церкви, а зокрема про Патріарший Синод, який нещодавно проходив у Львові-Брюховичах і був присвячений тематиці соціального служіння Церкви.

Проповідуючи Слово Боже, владика зауважив: «Часом не знаючи, як правильно вчинити, ми робимо невдалі та необдумані кроки. Сьогоднішнє Євангеліє несе особливий зміст, навчаючи на прикладі Марії відрізняти краще від гіршого, добро від зла, аби вміти робити в житті адекватні кроки, що будуть заслугою для вічного життя і на спільність із Богом вже тут, на Землі».

Далі владика Йосиф заохотив священиків дати відповідь на запитання: «Чи вміємо ми здійснювати своє покликання проголошування Божого Слова, не зважаючи на різні обставини та особи?».

Намагаючись знайти відповідь на це запитання, єпископ зазначив: «Ми дуже часто тримаємося традицій, які не несуть головної суті того, що робив Христос і до чого покликаний кожен священнослужитель. Передусім ми сьогодні маємо задуматися у глибині власного серця про те, чи наше священство є таким, яким хтось захоплюється і, попри все на світі, переступає якусь межу задля слухання Слова Божого».

Завершуючи, архиєрей закликав: «Звернімо увагу на слова євангелиста Луки про те, що Марія вибрала кращу частку, яка не відніметься від неї. Нехай ці слова стануть для нас стимулом до молитви, щоб ми жили та наповнювалися тою Божою часткою, яка ніколи від нас не відніметься».
 

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next