АКТУАЛЬНО

«Нам треба багато священиків, на яких чекає наш народ у різних куточках світу», – єпископ Йосиф (Мілян)

Середа, 27 червня 2018, 16:26
26 червня 2018 року в Зарваниці розпочався VIII Практичний спецкурс ПМВ УГКЦ із місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання. У спецкурсі беруть участь близько 90 вихованців усіх семінарій УГКЦ в Україні.

У перший день курсу голова ПМВ владика Йосиф (Мілян) розповів семінаристам про діяльність Пасторально-міграційного відділу та  потреби Київської архиєпархії. Він відзначив, що ПМВ опікується 44-ма країнами світу, де немає єрархічних структур УГКЦ, і дбає про те, щоб забезпечити духовні потреби вірних на тих теренах.

«Близько 20-ти країн ми охопили своєю увагою і там чи стабільно, чи час до часу є душпастирство для наших вірних. В інших ми постійно моніторимо ситуацію і намагаємося розвинути служіння. Йдеться не тільки про країни Європи. Наприклад, маємо дві парафії в ОАЕ (Абу-Дабі й Дубаї). Позаминулого року на Великдень прийшло на Службу Божу в Дубаї понад 1000 людей. Маємо запрошення до Шанхаю, Японії. Була "вилазка боєм" до ПАР, де живуть багато наших жінок. Отець Ігор Головко, який душпастирює в Австралії, повертаючись з Європи, відвідав нашу громаду і відслужив нашим людям Святі Літургії у ПАР. Тепер готуємо візит до ПАР від ПМВ», – зазначив єпископ.

Владика відзначив, що ПМВ тісно співпрацює МЗС, зокрема з відділом, який опікується українцями за кордоном. Він наголосив, що під час душпастрських візитів у різні країни обов’язково зустрічається з місцевими єрархами Римо-Католицької Церкви, представниками посольства або консульства України, громадських організацій українців і українських шкіл.

Голова ПМВ зазначив, що УГКЦ приділяє значну увагу питанню духовної опіки вірних за кордоном. «Церква завжди супроводжує свій народ. У Стратегії розвитку УГКЦ–2020 відзначено, що Церква супроводжуватиме своїх вірних, де би вони не були і скільки б їх не було. І ми це пробуємо робити», – відзначив владика Йосиф.

Голова ПМВ зауважив, що спецкурс покликаний практично представити семінаристам душпастирство на міграційних теренах.

«Якби доля випала, щоби ви бажали послужити в Іспанії, Португалії, Греції, на Кіпрі, у ПАР, країнах Балтії, то можу сказати, що нам треба багато священиків, на яких чекає наш народ у різних куточках світу. Але це мають бути духовні особи, які жертвенно служитимуть Богові, Церкві й рідному народові», – звернувся єпископ до семінаристів.

Владика Йосиф також наголосив на необхідності розвитку служіння для українських студентів, яких все більше виїжджає на навчання у країни Європи, зокрема до Польщі, Німеччини, Угорщини, Чехії, Італії тощо.

Розповідаючи про потреби Київської архиєпархії, голова ПМВ відзначив, що вона охоплює п’ять областей: Київську, Житомирську, Вінницьку, Черкаську і Чернігівську.

«Маємо понад 130 священиків і близько 90 парафій, будуємо 33 храми. У Патріаршому соборі на одній Літургії в неділю може бути 1000 людей. Вже цього року ми можемо прийняти 10 священиків. Але це мусять бути ентузіасти, готові щодня правити Службу Божу», – зазначив владика Йосиф.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next