АКТУАЛЬНО

Намалюйте ікону вдома: онлайн-курси від Іконописної школи “Радруж”

Четвер, 26 березня 2020, 16:50
Іконописна школа “Радруж” Українського католицького університету пропонує усім охочим унікальну онлайн програму з написання ікон.

Сьогодні, у час карантину та всесвітньої боротьби з коронавірусом ми можемо легко стати жертвами паніки, стресу та депресії… Або ж, натомість, ми можемо використати цей час, щоб зосередитись на чомусь цінному, переосмислити своє життя, помислити над тим, що насправді важливо… І, можливо, здійснити деякі наші мрії, на які у нас раніше  ніколи не було часу.

У часи випробувань ніщо не може бути настільки  життєстверджуючим, як молитва та мистецтво, духовність та краса.

Ми пропонуємо унікальний шанс поєднати одне та інше: запрошуємо вас до спільного навчання у групі однодумців та  написання ікони, не покидаючи при цьому затишок та безпеку вашого дому.

Іконописна школа “Радруж” досліджує традиційний український іконопис та спеціалізується на давній техніці темперного живопису, яка передбачає написання ікони на дерев’яній дошці і за допомогою природних пігментів (глин та мінералів), змішаних з яєчним жовтком.

Учасникам онлайн курсу пропонується написати ікону Архангела Михаїла (31х21 см). Ви будете наслідувати один з шедеврів українського іконопису 15 століття. Процес навчання та написання ікони відбуватиметься на базі заздалегідь записаних відеоуроків, консультуванні у режимі реального часу (за допомогою Zoom чи Skype-зустрічей), а також в індивідуальному режимі разом із досвідченим викладачем-іконописцем.

Після написання першої ікони, Ви можете написати з нами ще дві – св. Миколая та Спаса Нерукотворного.

Детальніша інформація за посиланням: radruzh.org.

Усім учасникам, які зголосилися на навчання буде надіслано коробки з необхідними матеріалами для написання цієї ікони (дошка, пензлі, пігменти, поталь та ін).

Ми працюємо в режимі безперервного прийому анкет для формування невеликих груп. Навчання в таких групах розпочинається тоді, як тільки формується група з 5-6 учасників.

Якщо маєте додаткові запитання пишіть на: [email protected]

Для того, щоб записатися на курс, заповніть будь ласка анкету

Усіх тих, хто мріяв написати ікону і не знаходив часу, а також тим, хто любить малювати, Іконописна школа “Радруж” при УКУ пропонує написати ікони архангела Михаїла, святого Миколая чи Спаса Нерукотворного не виходячи з дому! 

ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next