АКТУАЛЬНО

Напередодні Різдва вифлеємський вогонь миру пластуни засвітили для ув'язнених жінок

Неділя, 06 січня 2019, 13:15
Напередодні Різдва вифлеємський вогонь миру засвітили для ув'язнених жінок. З вертепом пластуни і діти Марійської дружини церкви Христового Воскресіння м. Збаража разом з в’зничним капеланом отцем Омеляном Колодчаком відвідали засуджених жінок, що відбувають покарання у ВК №63. 

Вифлеємський вогонь принесли спочатку начальнику установи Андрію Макару. Отець Омелян привітав його, а також заступника начальника установи з виховної роботи Людмилу Леськів з Різдвяними святами і побажав їм відчути справжню радість народження Божого Дитятка. Разом із працівниками ВК №63 усі спільно помолилися в каплиці Великомученика Димитрія. 

Для ув’язнених жінок діти відтворили вертепне дійство і принесли вифлеємський вогонь миру. Отець Омелян звернувся до присутніх з такими словами: «Господь сказав: Я світло для світу. Сьогодні ми прийшли до вас, щоб принести вам світло вифлеємського вогню і поділитися ним з вами, щоб зігріти ваші серця теплом і принести надію. Цей вогонь привезений з місця, для народився Ісусик. Так, як Ісус був народжений у Вифлеємі, в убогій стаєнці, щоб принести спасіння і надію для всього людства, ми даруємо вам надію на те, що скоро ви покинете ці стіни і зможете повернутися у свої домівки. Сьогодні я хочу, щоб ви пережили це вертепне дійство у своїх серцях і на декілька хвилин змогли повернутися в своє дитинство, де все рідне і відчули Божу присутність через колядки. У нашому вертепі тільки позитивні герої, що нести вам добро. Діліться через спільну Святу вечерю, через Різдво добром зі своїми ближніми; несіть світло, через свої добрі діла для оточуючих. З Різдвяними святами вас!» 

Начальник колонії подякував отцю Омеляну і дітям Марійської дружини за багаторічну співпрацю і вручив дітям солодощі.

 

Світлини

 

Надія Тхір
prison-pastoral.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next