АКТУАЛЬНО

Напередодні свого професійного свята журналісти Тернополя здійснили прощу до Зарваниці

Понеділок, 03 червня 2019, 17:26
Уже вчетверте напередодні Дня журналіста Тернопільська обласна рада організовує прощу працівників мас-медіа до духовного Марійського центру в Зарваниці.

Своє паломництво до святого місця журналісти Тернополя розпочали з поклоніння і молитви перед Зарваницькою чудотворною іконою Матері Божої в парафіяльній церкві Пресвятої Трійці. Паломників привітав священник храму Януарій Твердун. Він наголосив на важливості професії журналіста як носія правди і служителя слова, намастив усіх єлеєм і благословив на добре проведення прощі.

Божественну Літургію прочани молилися в соборі Зарваницької Матері Божої, під час якої майже усі приступили до Таїнств Покаяння та Євхаристії. Літургію очолив сотрудник собору о. Микола Медюх у співслужінні з керівником прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Олегом Харишиним та іншими священиками, що прибули з прочанами до Зарваниці. Відтак з усіма присутніми в храмі журналісти взяли участь в освяченні води в джерелі. У каплиці Святого Юрія Побідоносця помолилися Панахиду за загиблими на Майдані та в зоні АТО журналістами, а також поіменно згадали своїх тернопільських уже померлих колег по перу.

У супроводі о. Миколи Хресною дорогою піднялися до «Українського Єрусалима», де священник докладно розповів про новозбудовані копії споруд Святої землі. У церкві Різдва Пресвятої Богородиці Свято-Троїцького монастиря отців студитів прочани мали коротку духовну науку щодо покликання та служіння у сфері медійного простору. Отець Микола переконливо заохочував усіх служити правді і не боятися заради неї навіть жертвувати своїм комфортом і тимчасовими земними вигодами. Прощаючись, священик заохотив усіх до співпраці.

Завершилося цьогорічне паломництво спільною святковою трапезою, під час якої працівників мас-медіа привітав голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Відтак у дружній невимушеній атмосфері журналісти поділилися своїми враженнями, спогадами і побажаннями.

До слова, День журналіста в Україні святкують 6 червня. У цей день 1992 року Спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.

Західне бюро «Живого ТБ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next