АКТУАЛЬНО

«Наша хата» для безпритульних відсвяткувала свій восьмий день народження

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 12:41
Нещодавно спільнота «Наша хата» для безпритульних відсвяткувала свій восьмий день народження. Свято розпочалось Божественною Літургією у храмі Священномученика Омеляна Ковча, яку очолив владика Григорій, Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні із о. Ігорем Козанкевичем, директорм «БФ Карітас СДЄ УГКЦ» та іншими священнослужителями.

«Господь, напевне, зібрав усіх нас тут,  щоб у цій спільноті подякувати Йому за різноманітні дари, якими кожного з нас Він нагородив, а також прийняти поживу - Боже слово. Для Господа не існує ні бідного ні багатого, головне, щоб ми відкривалися один на одного та робили діла милосердя, які провадитимуть нас до життя вічного», - звернувся до гостей та мирян директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

Після завершення Літургії усі гості частувались різноманітними стравами, які приготували мешканці спільноти, а вся трапеза супроводжувалась «живою музикою». На день народження також завітали голови сільських рад та представники районної державної адміністрації м. Дрогобича, спільнота «Назарет», працівники благодійного фонду «Карітас», а також соціального кафе «Витанія».

«Я інвалід першої групи. Тут я проживаю більше двох років. Спільнота дала мені притулок, нових друзів і підтримку. В «Нашій хаті» я вперше почав заробляти чесним шляхом і дуже пишаюся цим. Мої стосунки з батьком налагодились і я дуже вдячний спільноті за розуміння та родинне тепло», - Микола, мешканець спільноти.

Спільнота взаємодопомоги «Наша хата» заснована у 2009 році з головною ідеєю: стати місцем порятунку для людей, що опинились у важких життєвих обставинах. «Наша хата» створена і працює на засадах і принципах Міжнародного руху «Емаус».

 

Уляна Яжик
PR- менеджер БФ «Карітас СДЄ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next