АКТУАЛЬНО

Нащадки мешканців колишніх маєтків Шептицьких відзначили 150-річний ювілей від дня народження бл. свщм. Климентія

Середа, 20 листопада 2019, 10:31
17 листопада 2019 року в парафії Святої Варвари с. Кологори, що на Жидачівщині Стрийської єпархії, відбулося святкування 150-річчя від дня народження бл. свщм. Климентія Шептицького.

Напередодні ювілейних урочистостей парафіяни мали пізнавальну зустріч із Іваном Матковським, автором книги про цього святця. Ознайомлення із цією світлою постаттю було зумовлено тим фактом, що о. Климентій проживав деякий час у сусідньому селі Дев’ятниках, де був графський маєток. До вступу в монаше життя там і в с. Кологори він займався лісним господарством. І хоча вже не живуть свідки подій з минулого, однак саме його ставлення до праці і слід, який він залишив у цій місцевості, спонукають до пам’яті і спогадів.

Щоб у пам'яті парафіян закарбувалися світлі моменти життя блаженного, було вирішено придбати для храму нові образи блаженного Климентія і праведного Андрея Шептицьких. Цієї неділі їх освятили. Авторами полотен є Анатолій та Віктор Мельники. Під час святкувань парафіянам було представлено розважання про життя блаженного Климентія на основі біографічних відомостей. Адміністратор парафії Святої Варвари о. Олег Мамчук висловив надію, що ці сторінки історії розкриють багатогранну роль родини Шептицьких  на теренах парафії та зумовлять до наслідування меценатства і доброчинності.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next