АКТУАЛЬНО

«Наше паломництво тільки на початку», – владика Борис Ґудзяк

Понеділок, 16 лютого 2015, 19:36
«Дуже важливо не опускати носа. Наше паломництво тільки на початку, ми маємо ще тривалий шлях», – із такими словами звернувся президент Українського католицького університету владика Борис (Ґудзяк) до підприємців у Львівській бізнес-школі.

13 лютого в УКУ відбулася зустріч з нагоди семиріччя Спільноти Львівської бізнес-школи (LvBS). Цього дня в школі діяли волонтерські майстерні: учасники та випускники, викладачі і друзі школи працювали на благо АТО. Так спільно вдалося зробити 150 балаклав, 100 ангелів-оберегів, 10 кг енергетичних батончиків і 12 метрів маскувальної сітки. Усі речі LvBS передасть військовим у зону АТО.

Звертаючись до Спільноти LvBS, єпарх Паризької єпархії УГКЦ владика Борис (Ґудзяк) зазначив: «Ще 15 місяців тому у світі нас майже не помічали: що таке Україна, де вона, яка її історія?.. Після доленосних днів лютого, після того як почалась анексія Криму, ми з Мирославом Мариновичем оббивали в першій декаді березня пороги брюссельських інституцій. Не безрезультатно, але широкого розуміння ситуації не було. Відтоді багато змінилося. Напевне, нас сьогодні може не вповні вдовольняти реакція світу на події в Україні. Але суттєві зміни таки відбулися: багато людей у світі побачили нас, тому що той Майдан, на який вийшли ви, знайшов віддзеркалення у майданах по всьому світу».

Так, за словами президента Українського католицького університету, у свідомості цілого світу з’явилися поняття України і українців: «Ми з’явились на карті. Сьогодні свідомо чи підсвідомо європейці питають себе: а чому за цей прапор українці віддають своє життя?», – резюмував він.

На думку владики, кожне наше свідчення, кожна постава гідності, солідарність не зникають марно. «Наша мета також допомогти відновити гідність росіян. Не було ще тирана, який не пішов з цього світу, і майже кожен – ішов ганебно. Дуже важливо не опускати носа. Наше паломництво тільки на початку, ми маємо ще тривалий шлях», – підсумував він, звертаючись до спільноти Львівської бізнес-школи УКУ.   

Не боятись та йти вперед закликав підприємців ректор Українського католицького університету о. д-р Богдан Прах: «Ви – люди, які відважно йдуть уперед, які знаходять час, щоб вчитися і перемагати. Нам не можна ні на одну годину забувати, що все залежить від нас: на нашій землі ми маємо бути господарями!  І нам треба все зробити, аби змінити свою країну і зламати стару систему», – додав ректор.

Декан Львівської бізнес-школи Софія Опацька зазначила: «Відчути насправді, що таке Спільнота LvBS ми мали можливість протягом останнього року, коли могли покластись один на одного у будь-якій ситуації. Я вірю, що той останній рік, який ми прожили разом, додав нам такої сили як ніколи, і ми будемо готові змінювати цю країну. Допомагаймо один одному, підтримуймо, підставляймо плече, бо разом ми можемо набагато більше».

Також цього дня відбулось вручення сертифікатів випускникам 2-го набору програми інноваційного підходу до державного управління. 36 управлінців з різних регіонів України стали випускниками програми «Good Governance» («Ефективне управління»). Після навчання в Українському католицькому університеті вони готові до професійної роботи в органах державного управління для того, щоб втілювати реальні зміни та реформи.

Прес-служба LvBS 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next