АКТУАЛЬНО

«Нашим головним завданням є дбати про спасіння душ», – в Івано-Франківській архиєпархії підбили підсумки 2018 року

Четвер, 20 грудня 2018, 16:15
18 грудня Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин провів робочу зустріч з працівниками архиєпархіального управління.

У засіданні взяли участь усі відділи Курії, голови комісій та працівники Митрополичого трибуналу. Вітаючи присутніх, Митрополит Володимир подякував працівникам за їхню працю: «Мусимо розуміти, що один владика дуже мало міг би доброго зробити, а тому все, що маємо – це результат нашої спільної праці. Наша праця якраз полягає в тому, щоби якнайкраще послужити Богові та нашим ближнім».

Відтак Митрополит разом із віце-економом архиєпархії прот. Віталієм Максимівим представили підсумки 2018 року. Серед головних цьогорічних досягнень виділили: візити Блаженнішого Святослава на Прикарпаття, яких було чотири: сесії Синоду Івано-Франківської Митрополії; літні табори «Канікули з Богом» в урочищі Підлюте, в яких взяли участь майже тисяча дітей; тридцять сім пастирських візитацій Митрополита по парафіях архиєпархії; державна ліцензія для Івано-Франківської академії Івана Золотоустого; ліцензіатська програма з канонічного права, на якій навчаються двадцять студентів; відкриття церкви в м. Волноваха; з’їзд економів УГКЦ та двох семінарів від «Реновабіс» для працівників фінансових відділів структур УГКЦ; стажування працівників АЄУ за кордоном; відкриття архиєпархіального релігійного магазину; підготовка приміщень Клініки св. Луки та Католицької школи-гімназії св. Василія Великого до зими тощо.

Опісля до присутніх з вітальними словами звернулися судовий вікарій архиєпархії митр. прот. Степан Балагура та синкел у справах духовенства та священичих родин митр. прот. Олег Каськів.

У своєму слові о. Степан окреслив основну мету найближчих років, а це справа катехизації та євангелізації. «Нашим головним завданням, як курії, – й надалі дбати за спасіння душ – це першочергова мета», – вважає о. Степан.

Отець Олег Каськів поділився спогадами про функціонування Курії в ще недавні роки. «Сьогодні мені дуже приємно, що основа нашого архиєпархіального управління – це молоді професіонали. Це тішить і дає надію на світле майбутнє нашої архиєпархії».

На завершення зустрічі Митрополит Володимир ще раз подякував працівникам за успішну працю та побажав натхнення й надалі ревно здійснювати своє служіння.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next