АКТУАЛЬНО

«Нашим завданням є виховувати суспільство, яке б з повагою ставилося до тих, хто стоїть на сторожі кордонів України», - голова Карітасу Івано-Франківська

Середа, 15 липня 2020, 12:46
14 липня Карітас Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ вручив сертифікати учасникам АТО/ООС на суму тисяча гривень. Така допомога призначена тридцяти учасникам АТО, які мають групу інвалідності або ж утримують дітей з інвалідністю.

Данило Семчишин на зустрічі розповів, що він родом з Калуша і має II групу інвалідності. Поранення отримав під Горлівко у 2015 році. До того вже рік воював на Донбасі.

«Я був у другій лінії оборони, коли до нас підійшла диверсійна група, почався бій, – розповідає ветеран АТО. – Коли я змінював позицію, то під час руху в мене влучила куля, яка прострелила дві ноги. На щастя, побратими відразу забрали мене. Потім доставили в лікарню в Костянтинівці, там прооперували». Чоловік пересувається за допомогою милиць. Отримані кошти витратить на ліки.

Володимир Фікерт не зміг прийти за сертифікатом, чоловік працює. Однак телефоном подякував за допомогу. У його сина – енцефалопатія лівої півкулі мозочка. Зараз дитина проживає з мамою у Києві. «Син потребує постійного лікування, – говорить Володимир, – на підтримку здоров'я дитини йдуть великі кошти, препарати – дорогі. Я дуже вдячний за допомогу».

Директор Карітасу Івано-Франківська отець Володимир Чорній подякував захисникам за їхню жертву та пообіцяв й надалі, якщо буде змога, підтримувати їхні сім'ї.

«Нашим завданням також є не лише матеріально допомагати нашим захисникам, – говорить отець Володимир, – але й виховувати суспільство, яке б з повагою та шаною ставилися до тих, хто стоїть на сторожі кордонів України».

Допомога сім'ям учасників АТО/ООС відбувається за фінансової підтримки CNEWA (Canada) в рамках проєкту «Соціально-психологічна підтримка дітей, сиріт через війну».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://caritas.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next