АКТУАЛЬНО

"Нашою молитовною жертвою ми вимолюємо в Бога ласку, щоб Україна змінювалася", - о. Антон Борис

П'ятниця, 08 серпня 2014, 10:57
Нашою молитовною жертвою ми вимолюємо в Бога ласку, щоб Україна змінювалася. Про це заявив о. Антон Борис, духівник ІХ Міжнародної пішої прощі родин мігрантів із Самбора до Зарваниці, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці м. Козятин Вінницького протопресвітерства Київської архиєпархії УГКЦ, під час проповіді в парафії Святого Василя Великого в селі Кадобна.

"Ми обрали темою нашої прощі вислів «Боже, нам єдність подай!» На телебаченні бачимо напис «Єдина країна». І хоч би де ми були, сьогодні всюди наші громадяни говорять про долю України. Ми цією ходою молимося, щоб Господь благословив єдність. Мало сказати, що ми любимо Україну. Мало сказати, як то добре було б змінити щось чи когось – кожен українець мусить мінятися", - зазначив отець Антон Борис. 

У Міжнародній прощі мігрантів та їхніх родин із Самбора до Зарваниці наразі беруть участь 402 особи. Паломники пройшли вже половину шляху, зокрема Львівську область, і рухаються Івано-Франківщиною.  

Говорячи про подолання половини відстані прощі, виконавчий секретар ПМВ о. Василь Поточняк у своєму скайп-спілкуванні з прочанами відзначив, що на середині шляху в людини  часто виникають спокуси, але їх потрібно долати. "Що доброго у мені засіяно - треба розвивати, а що злого в мені є - треба викорінювати. Потрібно робити так, як Бог хоче. Бажаю очистити свої душі від старих недобрих звичок, засівати Божественну благодать, і плодами такої дії будуть добрі справи й ініціативність в доброму", - зазначив о. Василь Поточняк.

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next