АКТУАЛЬНО

Настоятеля українського храму УГКЦ у Вільнюсі нагороджено подячним листом від прем’єр-міністра Литви

Середа, 20 листопада 2019, 10:36
19 листопада 2019 року у Вільнюсі відбувся урочистий захід, організований Департаментом національних меншин при Уряді Литовської Республіки під егідою прем’єр-міністра Литви Сауліуса Сквернеліса.

Захід відбувся в рамках відзначення у Литві Міжнародного дня толерантності, який започаткований в 1995 році Міжнародною організацією ЮНЕСКО.

Під час урочистостей було нагороджено та вшановано тих, хто найбільше сприяв громадянському суспільству, національним культурам та міжкультурному діалогу. Захід пройшов у головній залі Академії наук Литовської Республіки у Вільнюсі.

Подячним листом від прем’єр-міністра Литви Сальвіуса Скверняліуса було нагороджено настоятеля василіанського монастиря та храму Пресвятої Трійці УГКЦ у Вільнюсі  о. Вінкентія Пелиха, ЧСВВ.

«Я щиро вітаю вас з Міжнародним днем толерантності і вдячний вам за вашу підтримку та активну співпрацю з українською громадою у культурному та релігійному житті, за ваші громадянські ініціативи. Бажаю вам натхнення та успіхів у збереженні важливих традицій та звичаїв для наступних поколінь», – зазначив прем’єр-міністр Литви.

У заході взяли участь канцлер Уряду Литовської Республіки п. Альгірдас Стончятіс, радник канцлера ЛР з питань державного управління та соціальної політики п. Діана Варнайте, директор Департаменту національних меншин при Уряді Литовської Республіки п. Віда Монтвідайте, голова української громади у Вільнюсі п. Наталя Шертвітєнє, представник Посольства України в ЛР п. Дмитро Серов, представники української, литовської громадськості та представники національних меншин Литви.

Подяки прем’єр-міністра Литовської Республіки, нагороди Департаменту національних меншин, пам’ятні подарунки, ювілейні медалі були вручені представникам національних меншин Литви, журналістам, науковцям, освітянам та громадським діячам, що розвивають міжкультурний діалог.

www.osbm.lt.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next