АКТУАЛЬНО

Настоятелі василіанських монастирів посвятили новий монастир

Понеділок, 30 квітня 2018, 12:17
26 квітня у м. Чортків Бучацької єпархії відбулися чергові збори настоятелів василіанських монастирів провінції Найсвятішого Спасителя. Під час зустрічі був здійснений обряд посвячення новозбудованого монастиря.

Зустріч розпочалася Молебнем до Христа-Чоловіколюбця. Відтак протоігумен о. Йоан Школик, ЧСВВ, розповів про збудований Василіанський монастир у Чорткові та подякував усім доброчинцям, які посприяли його появі.

Опісля розпочалися моління та обряд посвячення нового монастиря, який очолив владика Дмитро (Григорак), Єпископ Бучацький. У своєму слові він висловив радість і надію на майбутній розвиток для місцевих ченців. «Це не тільки стіни, а і спільнота, дім молитви та духовна лічниця», - зауважив архиєрей про Чортківський монастир.

Крім того, владика Димитрій звернув увагу на важливість присутності у монашому житті Христа, який формує спільноту богопосвячених осіб.

Єпарх Бучацький побажав ченцям збільшення числа вірних та монахів у новому монастирі. На завершення владика подякував усім присутнім за молитву і закликав й надалі опікуватися монастирем.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next