АКТУАЛЬНО

Наступний фестиваль семінарійних хорів «АD FONTES» відбудеться в Івано-Франківську

Середа, 16 грудня 2020, 12:59
На початку грудня у стінах Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого відбувся другий щорічний фестиваль семінарійних хорів «AD FONTES». Незважаючи на обставини, які відбуваються у світі, його вдалося провести в режимі онлайн-трансляції.

У цьому заході взяли участь семінарійні колективи різних конфесій: УГКЦ, ПЦУ та Мукачівської єпархії ГКЦ. Зокрема у цьому фестивалі взяв участь хор «Благовіст» Івано-Франківської духовної семінарії.

«Вірус ХХІ століття змусив замкнути наші домівки, але не замкнув наші серця. Обмежив наші дружні зустрічі, але не розірвав зв’язок один з одним. Він зобов’язав нас зберігати дистанцію, але аж ніяк не зруйнував почуття любові. Закрив наше лице маскою, але не заборонив нам співати», – наголосили брати семінаристи Тернопільської семінарії.

Історія фестивалю є досить випадковою.

«Ідея створення такого фестивалю з’явилася у 2019 році на Гошівській горі, адже саме там відбувався літургійно-музичний форум «ПЕРЕДАННЯ». На цей форум з’їжджалися різного роду митці, диригенти, церковні дяки. До мене звернулися семінаристи Львівської духовної семінарії: «Пані Оксано, ми вас знаємо, ви керуєте хором «Благовіст». Коли ми поспілкувалися з браттями, в один момент один із них запропонував організувати щось схоже. Я з радістю згодилася. Кажу: «Давайте битву хорів, але семінарійних», – «Давайте, але все ж таки нехай це буде фестиваль», – ділиться п. Оксана Федорик, керівник хору «Благовіст» Івано-Франківської духовної семінарії.

«AD FONTES» (з лат. «до джерел») – назва фестивалю семінарійних хорів. Метою фестивалю є прослава Бога у піснеспівах. Фестиваль, що має об’єднувати осіб, які готуються до священства та є представниками різних семінарій Українських Церков.

У 2021 році фестиваль семінарійних хорів «AD FONTES» відбуватиметься у стінах Івано-Франківської духовної семінарії імені свщмч. Йосафата. До столиці Прикарпаття завітають семінарійні хори із всіх куточків України та прославлятимуть вселаскавого Бога найяскравішими творами української церковної музики.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next