АКТУАЛЬНО

Наукова конференція «Екуменізм в Україні: Mission impossible?»

Вівторок, 13 жовтня 2020, 13:14
Інститут екуменічних студій Українського католицького університету та Комісія УГКЦ з міжконфесійних і міжрелігійних відносин проведуть спільний захід.

15 жовтня о 15:00 відбудеться наукова конференція, у якій візьмуть участь голови єпархіальних екуменічних комісій УГКЦ та зацікавлені питанням єдності Церков. Захід транслюватиметься онлайн через зум.

Зі своїми доповідями на конференції виступлять:

·- о. Іван Дацько, президент ІЕС,

·- Мирослав Маринович, віцеректор УКУ,

·- о. Роман Фігас, науковий працівник ІЕС,

· - Тарас Курилець, науковий працівник ІЕС.

Модеруватимуть захід:

· - о. Ігор Шабан, голова Комісія УГКЦ з міжконфесійних і міжрелігійних відносин,

·- Павло Смицнюк, директор ІЕС.

У XX столітті на заході християни змогли здійснити значний прогрес в екуменічному русі. Протестантські, Католицька та Православні Церкви розвинули своє вчення, роблячи його більш інклюзивним та відкритим до діалогу з іншими конфесіями, постало чимало ініціатив примирення та діалогу між Церквами, з’явилися спільні документи, подекуди і міжцерковні об’єднання. Однак в Україні екуменізм залишається поки що в «зародковому» стані. Християни тут ще мало знають про духовність і вчення інших християнських конфесій, існує чимало упереджень, бракує практичних ініціатив поєднання та співпраці. Тому, щоб могти рухатися вперед, потрібно поставити перед собою запитання:

Які процеси вплинули чи продовжують впливати на збереження церковних поділів? Які причини міжконфесійних упереджень в Україні? Що повинні зробити українські Церкви для подолання ворожнечі, започаткування діалогу та проведення широкомасштабної співпраці?

Щоб взяти онлайн участь у конференції необхідно зареєструватися, заповнивши відповідну форму тут

Більше інформації на фейсбук-сторінці

www.ecumenicalstudies.org.ua
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next