АКТУАЛЬНО

Наукова конференція у Львові про папську енцикліку "Laudato si"

Вівторок, 22 вересня 2015, 20:57
Міжнародна наукова конференція на тему «Людина в ділі Божого творіння в контексті енцикліки «Laudato si» Папи Франциска» відбулася 15 вересня 2015 року в Теологічному Інституті ім. св. Йосипа Більчевського, у Брюховичах, біля Львова. В ній взяли участь відповідальні за питання збереження довкілля представники духовенства і мирян РКЦ в Україні, УГКЦ, Мукачівської греко-католицької єпархії та гості з-за кордону.

Диякон мгр Андрій Вівчар (УГКЦ, Тернопіль) у доповіді „Свобода і відповідальність у світлі Енцикліки Святішого Отця Франциска «Laudato si» представив основні аспекти документу про спільну відповідальність за створений світ.

Досвідом діяльності Бюро УГКЦ з питань екології поділився проф. Володимир Шеремета, з міста Івано-Франківська. Доповідач представив різноманітні освітньо-виховні та пасторальні екологічні ініціативи УГКЦ, наголосивши на тому, що перша в історії екологічна енцикліка в особливий спосіб підкреслює, що питання відповідальності за створений Богом світ не є для Церкви і християн чимось другорядним, але істотним елементом їх життя та діяльності, важливим елементом поглиблення та оживлення християнської віри та свідчення Христа в сучасному світі. Очільник Екобюро зокрема відзначив також вагомість діяльності Міжєпархіальної екологічної мережі УГКЦ і запросив римо-католицькі єпархії долучатись до неї, об`єднуючи таким чином зусилля для збереження створеного Богом світу і відповідального управління природними дарами.

Про результати роботи Комісії з Екології та мігрантів Конференції Римо-Католицьких Єпископів України у світлі виходу нової папської енцикліки доповів директор Інституту еколого-релігійних студій доцент Ужгородського Національного Університету Олександр Бокотей.

Архієпископ-Митрополит Львівський РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький наголосив на важливості природних Божих дарів для життя людини, а особливо води, і закликав почати з себе, щоб через їх мудре та відповідальне використання показати світу як можна шанувати Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next