АКТУАЛЬНО

Навчальний семінар про захист дітей від статевих зловживань провели для мирян із парафій Паризького регіону

Вівторок, 11 травня 2021, 16:31
8 травня 2021 року в місті Версалі відбулася формація про захист дітей і підлітків від статевого насильства для мирян українських греко-католицьких парафій Парижа, Венсена, Сен-Жермен-ан-Ле і Санліса.

Навчальний семінар спільно організували Паризька єпархія УГКЦ та Версальська дієцезія Римо-Католицької Церкви. У цілоденній сесії взяли участь двадцять мирян: п’ятнадцять жінок і п’ять чоловіків, а також о. Володимир Пендзей, голова єпархіальної комісії в справах молоді та координатор катехитів у катедрі Святого Володимира Великого в Парижі. 

Серед учасників були семінаристи, катехити, вчителі суботньої школи при катедрі, члени молодіжної спільноти КАМПУС, представники скаутського руху «Пласт», працівники та волонтери єпархіальних структур. Формацію провели Сабін Лефевр (Sabine Lefèvre) – лікарка, членкиня служби охорони здоров’я при скаутській організації «Scouts et Guides de France», і сімейна консультантка Софі Тір‘є (Sophie Thiriez) – тренерка з афективного, стосункового та статевого виховання в організації «Accueil Jeunes 78 – Vie affective et sexualité – CHV Versailles, тренерка в CLER Amour et Famille».

«У цьому тренінгу мені особливо сподобався аналіз практичних ситуацій. Учасники отримали знання щодо правильного порядку дій у ситуаціях, де є факти сексуального насилля. Це допоможе мені в майбутньому зорієнтуватися, якщо дитина розповість мені про такі факти. Завдяки цій формації я усвідомила, що над захистом дітей важливо працювати в команді», – поділилася Катерина Черакаєва, членкиня молодіжної спільноти КАМПУС при катедрі Святого Володимира Великого. 

«Як розпізнати тривожні сигнали в поведінці дитини? Як правильно слухати жертву сексуального насилля і до кого звернутися по кваліфіковану допомогу? Як виробити правильну виховну позицію щоб якнайкраще відповісти на потреби дитини або підлітка? Щоб відповісти на ці та інші актуальні запитання, Паризька єпархія пропонує формаційні сесії та розробляє інформаційні матеріали для осіб, які працюють із неповнолітніми», – зазначила Оля Вох, єпархіальний референт у справах захисту вразливих осіб. 

Нагадуємо, що в січні 2019 року та в січні 2020 року Паризька єпархія проводила для священників і працівників єпархіальної курії формаційні семінари про захист вразливих осіб від зловживань у церковному середовищі.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next