АКТУАЛЬНО

Навчання з психотерапії залежності від алкоголю і наркотиків

Четвер, 15 травня 2014, 14:30
У Дрогобичі БФ "Карітас" на базі Всецерковного реабілітаційного центру "Назарет" почав професійне навчання для психологів та консультантів із питань залежності від алкоголю і наркотиків.

Це навчання проходить протягом року (з травня до грудня 2014 року) у рамках співпраці з Національним бюро протидії наркоманії в Польщі (Krajowe Biuro Przeciwdziałania Narkomanii w Polsce) та Державною службою України з контролю за наркотиками. Пропоновані заняття мають дві частини: лекційно-практичну та клінічне стажування. Загалом це 140 годин навчання, а також стажування в реабілітаційних центрах для залежних у Польщі (всього 40 годин).

Адресатами навчання є психологи і консультанти, які працюють із залежними особами. У рамках програми їх навчатимуть консультувати, правильно ставити діагноз і підбирати індивідуальну програму терапії для кожного клієнта. Важливим елементом буде навчання, як мотивувати узалежнених до реабілітації і до змін в особистому житті.

Особливий наголос ставитиметься на використанні методу терапевтичної спільноти, який полягає в необхідності співпраці між працівниками і клієнтами реабілітаційного центру. Під час занять також навчатимуть психотерапії для сімей залежних осіб (як допомогти дітям, батьки яких залежні від алкоголю чи наркотиків)із використанням методики системної сімейної психотерапії.

Проект вишколює 35 осіб, які вже працюють з залежними особами. У навчанні беруть участь представники з усієї України: Львова, Рівного, Чернігова, Донецька та Дрогобича. Викладачами є визначні психотерапевти, професори та психіатри з Польщі. Після закінчення передбачено продовження наступного року і проходження клінічних стажувань у Польщі та річна супервізія.

 

о. Ігор Козанкевич,
директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next