АКТУАЛЬНО

«Навчитися ділитися дарами Божими з іншими – стиль життя християнина», – владика Йосафат (Мощич)

П'ятниця, 05 грудня 2014, 19:58
День свята Введення в храм Пресвятої Богородиці став знаменним для вірних та духовенства Богородчанського деканату. Цього дня поблизу м. Богородчани за участю Єпископа-помічника Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ Йосафата (Мощича) відбувся чин освячення хреста та джерела, благоустрій якого було здійснено з ініціативи і за сприяння Бюро УГКЦ з питань екології та за підтримки небайдужих людей.

Розпочалося святкове дійство Молебнем до Богородиці, який очолив владика Йосафат у співслужінні з духовенством вищезгаданого протопресвітеріату. Незважаючи на те, що того дня надворі було досить холодно, на посвячення відновленого джерела прийшло чимало вірних з околиць.

Після чину освячення до святкової громади звернувся д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, який розповів про походження та ключові завдання ініціативи Екобюро щодо окультурення джерела. Він наголосив, що ця ініціатива є «своєрідним свідченням Церкви про те, що, піклуючись про спасіння людини, вона також піклується про освячення та збереження створеного Богом світу».

Після очільника Екобюро до чисельно зібраних вірних звернувся преосвященний владика Йосафат, який у своїй коротенькій науці поставив особливий акцент на важливості не лише вміти приймати Божі дари, а й ділитися ними з іншими. Посилаючись на деякі дані науковців, єпископ підкреслив, що сучасна людина повинна навчитися цінувати воду як Божий дар, від якого залежить не лише здоров’я, а й життя та виживання роду людського».

Після слів владики до присутніх звернувся о. Михайло Дзуль, референт Екобюро Івано-Франківської архиєпархії, котрий безпосередньо відповідав за організацію та проведення благоустрою джерела. Священик звернув увагу присутніх на те, наскільки важливим є Боже благословення на старті будь-якої справи, адже розпочинали роботи практично власними силами, а вже завершували ширшим колом однодумців, котрі вболівають за красу і велич Богом створеного світу і, як зазначив Владика Йосафат, «вміють не тільки брати, а й віддавати, подібно як ця вода, що з ласки Божої витікає для того, щоб підтримувати життя у створінні». Екореферент від щирого серця подякував всім тим, хто спричинився до цієї ініціативи матеріально, добрим словом чи порадою і наголосив, що це «тільки добрий початок і приклад для того, щоби спільно громадою змінювати світ на краще».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next