АКТУАЛЬНО

Навечір’я Богоявлення тернопільські семінаристи провели із військовослужбовцями Національній гвардії

Понеділок, 20 січня 2020, 13:06
На вечерю перед святом Богоявлення Господнього, 18 січня, до військовослужбовців у частину 3002 Національної гвардії України, що в Тернополі, прибули о. Микола Квич і о. Роман Янішевський спільно із студентами Тернопільської духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого, які є членами братства «Центр душпастирювання силових структур імені святого Лонгіна».

Розпочалася зустріч із мінінауки про Тайну Покаяння, яку підготували семінаристи, щоб допомогти військовослужбовцям краще розуміти суть сповіді. По завершенні науки о. Роман запросив охочих очистити душу напередодні свята. Під час того, як деякі із солдатів сповідалися, семінаристи показали відео стосовно автентичного трактування свята Богоявлення і хибне його розуміння в сьогоденні. Відтак розпочалася Божественна Літургія, яку очолив о. Микола. Під час проповіді ієрей розповів про Івана Хрестителя, порівнявши його із військовими.

Далі відбулося Велике освячення води. Також отці поблагословили всі приміщення частини, окроплюючи їх святою водою. Коли ж наблизився час Святої вечері, усі зібралися у приміщенні їдальні. Присутніх привітав голова обласної адміністрації  Ігор Сопель, відтак спільно помолилися і приступили до трапези. Під час вечері звучали колядки та щедрівки, що створювало особливу святкову атмосферу. Загалом відвідини принесли багато приємних емоцій і радості не тільки господарям, а й гостям.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next