АКТУАЛЬНО

«Найбільший сучасний соціально-етичний виклик – це війна», – д-р Володимир Шеремета

Середа, 19 жовтня 2016, 11:18
«Найбільший сучасний соціально-етичний виклик – це війна на Сході України, яка триває вже третій рік, майже щоденно призводячи до нових жертв», – на цьому наголосив д-р Володимир Шеремета у своїй доповіді в рамках засідання Ради правління Об’єднання соціальної етики в Центральній Європі, яке відбулося 14-15 жовтня у Відні.

Доповідач звернув увагу присутніх на різні соціально-економічні та медичні наслідки війни, виокремивши численні екологічні наслідки. Разом із людьми від війни страждає все Боже створіння. Заміновані поля, спричинені війною пожежі лісу та степу, отруєна вода та забруднене внаслідок вибухів довкілля, вирубка лісу в національних природних парках – це лише деякі з довгого переліку екологічних наслідків, величину та негативний вплив яких для людей можна буде системно оцінити тільки в довгостроковій перспективі.

«Однак, – наголосив очільник Бюро УГКЦ з питань екології, пославшись на Блаженнішого Святослава, Главу і Отця УГКЦ, – першою жертвою цієї війни є правда». У зв'язку з цим д-р Володимир Шеремета звернувся до керівництва Об’єднання соціальної етики в Центральній Європі з проханням про солідарність і допомогу в обстоюванні та поширенні правди про цю європейську війну.

У засіданні Ради правління Об’єднання соціальної етики в Центральній Європі взяли участь представники дев’яти європейських держав.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next