АКТУАЛЬНО

«Найкращі викладачі – для найкращих студентів» – в УКУ вручили професорські та викладацькі стипендії

П'ятниця, 06 листопада 2020, 14:18
В УКУ вручили професорські та викладацькі стипендії працівникам за науково-педагогічну працю. Цьогоріч вручення нагород відбулося під час звіту ректора Українського католицького університету о. д-ра Богдана Праха. Відповідно до рішення Стипендіальної комісії, стипендії отримали тринадцятеро науково-педагогічних працівників.

Презентація звіту ректора для всієї спільноти УКУ через карантинні обмеження відбувалася у дистанційному режимі, присутніми на зустрічі були лише лауреати стипендій.

«Підбираючи викладацький склад, ми в УКУ ставимо високі вимоги до професійних та особистих якостей викладачів, які будуть навчати і формувати наших студентів, – звернувся до стипендіатів ректор о. Богдан Прах.  – Ми вас дуже любимо, тішимося вами і бачимо, як ви зростаєте в професійному та духовному просторі. Хочемо винагородити вас, запропонувати нові можливості й заохотити до подальшого зросту».

Професорські стипендії від компанії «Дарниця» отримали:

Вікторов Сусак, професор кафедри соціології

Ростислав Гринів, професор кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій

Викладацькі стипендії від компанії «Дарниця» отримали:

Ірина Кривенко, викладачка кафедри психології та психотерапії

Олександр Кащук, доцент кафедри богослов’я

Дарія Сироїд, доцентка кафедри філології

Світлана Хилюк, доцентка та завідувачка кафедри теорії права та прав людини

Анастасія Широка, доцентка кафедри психології і психотерапії.

Від фонду «Повір у себе» стипендії отримали: Орися Біла, завідувачка кафедри філософії, та Лілія Питльована, доцентка кафедри світової історії нового і новітнього часу.

Стипендію від Ярослава Любінця, голови ради директорів та співвласника ІТ-компанії «SoftServe», отримав: Степан Фединяк, доцент кафедри прикладної математики та статистики, заступник декана Факультету прикладних наук.

Стипендію від Тараса Кицмея, співзасновника та члена ради директорів ІТ-компанії «SoftServe», отримав: Андрій Романюк,  доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій.

Стипендію від  родини Бульчаків з Канади – Віра Рокошевська, завідувачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії.

Стипендіат Олександр Кащук вважає, що отримав викладацьку стипендію завдяки публікації монографії «Монотиліцтво у Візантії VII століття. Доктрина, політика та ідеологія влади» та захисту докторської дисертації за однойменною темою.

«Кожна людина хоче бачити, що її праця не є даремною, а потрібною і важливою. Стипендію я сприйняв не тільки як позитивний відгук, а й як заохочення для подальшої праці над собою на благо УКУ та наших студентів. Дякую фармацевтичній компанії «Дарниця» та іншим жертводавцям, а також Університету, який оцінив мою працю», – ділиться доцент кафедри богослов’я Олександр Кащук.

Анастасія Широка свою стипендію називає однією з ланок вияву довіри: «Кожен з нас, подаючись на цю стипендію, демонстрував свій науково-педагогічний досвід. Тобто ми мали довести, що насправді варті тих стипендій. Це сильний стимул працювати далі», – ділиться викладачка.

Завідувачка кафедри філософії Орися Біла вважає, що підтримка освітнього процесу з боку жертводавців дуже важлива: «Наука, з одного боку, справа коштовна, а з іншого – благородна. Тому підтримка науки – це інвестиція в майбутнє, яка дасть свій видимий плід».

Кожен зі стипендіатів розпоряджатиметься отриманими коштами самостійно, відповідно до власних потреб. Орися Біла каже, що із задоволенням витратить їх на якісне чтиво та розвиток. «Оскільки через карантин на участь у конференції за кордоном я ці кошти використати не зможу, то планую інвестувати їх у самоосвіту. Куплю собі книжок, які потрібні для професійного розвитку. Можливо, придбаю якісь онлайн-курси».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next