АКТУАЛЬНО

Найстарший співбрат у Львівській провінції Редемптористів відсвяткував півстолітній ювілей ієрейських свячень

П'ятниця, 06 березня 2020, 12:06
1 березня 2020 року найстарший співбрат у Львівській провінції Редемптористів о. Михайло Шевчишин святкував півстолітній ювілей єрейських свячень.

П’ятдесят років священничого служіння позначають непростий життєвий шлях о. Михайла Шевчишина, редемпториста, невтомного місіонера Найсвятішого Ізбавителя.

Співбрати дякують о. Михайлу за відважне свідчення богопосвяченого життя і самовіддане служіння у винограднику Христовому.

Коротка біографічна довідка

Михайло Шевчишин народився 28 липня 1931 року в селі Дмитровичі, біля Судової Вишні, Мостиського р-ну, Львівської області в сім’ї Григорія та Катерини (з дому Малявська).

Після отримання початкової освіти у своєму селі Дмитровичах, навчався в Судовій Вишні, де здобув неповну середню освіту. У 1947-1951 рр навчався у Львові у ветеринарному технікумі.

Згодом Михайло знайомиться з редемптористами, які приїздили до Дмитрович для душпастирської опіки вірних греко-католицької громади, оскільки парох отець Корлятович у 1946 році «підписав» православ’я і родина Шевчишинів перестала ходити до храму.

В 1951 р. був призваний до радянській армії, служив в артилерійських військах в Білорусії. Під час служби у війську переписувався з редемптористом отцем Богданом Репетилом. Деякі листи потрапили до рук КДБ, через що Михайлові було нелегко.

З війська повернувся в 1954 році, поселився у Львові та влаштувався працювати на Львівську залізницю.

19.08.1966 р. розпочав новіціат у Згромадженні Редемптористів під проводом маґістра о. Михайла Лемішки. Того ж року в Зимній Воді на свято Переображення отримав дияконські свячення з рук блаженного вл. Василія Величковського.

В 1967 р склав перші обіти та у 1970 році – довічні. Владика Володимир Стернюк 1 березня 1970 р. рукоположив диякона Михайла на священника.

В часі підпілля о. Михайло служив по селах на Сокальщині, Самбірщині, Тернопільщині, Яворівщині, в Карпатах.

У 1989 р. о. Михайло звільнився з роботи на Львівській залізниці. Того ж року осінню став адміністратором в Белзі, де служив до липня 1992 р. Також служив в Тяглеві, де на Квітну Неділю 1992 р увійшли до храму. В липні 1992 року переїхав до Тернополя та був настоятелем редемптористів, які обслуговували новостворену парафію Матері Божої Неустанної Помочі, а також храм Успення Пресвятої Богородиці.

Від вересня 1993 р. призначений настоятелем спільноти при храмі Успення. Ним залишався – за винятком короткої перерви у 1996 р. – до 2005 року. Багато часу посвячував місійному служінню, відвідуючи парафії з місіями та реколекціями.

Зараз о. Михайло належить до спільноти монастиря Успення Пресвятої Богородиці у Тернополі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://www.cssr.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next