АКТУАЛЬНО

Найстаршого василіянина о. Доротея Шимчія, ЧСВВ, привітав Владика Діонісій (Ляхович)

Вівторок, 15 вересня 2015, 13:54
У теплій, сердечній атмосфері проходила зустріч Апостольського Візитатора для греко-католиків в Італії та Іспанії Владики Діонісія Ляховича з василіянським довгожителем о. Доротеєм Шимчієм. Їх об’єднує багато спільного, зокрема, душпастирська, викладацька та адміністративна діяльність у Бразилії та Італії для української діаспори, а поза тим — відповідальність, точність і дисциплінованість.

До Бразилії о. Доротей, разом з іншими священиками-василіянами, прибув у 1946 році. П’ятнадцять років свого монашого служіння присвятив Провінції св. Йосифа, виконуючи обов’язки пароха, духівника, викладача, директора Малої семінарії, провінційного консультора, магістра новиків. Було про що згадати, обмінятися думками двом заслуженим монахам при зустрічі. Владика Діонісій був здивований енциклопедичною пам’яттю та ясністю розуму о. Доротея.

У неділю, 13 вересня 2015 р.Б., Преосвященний Владика очолив Божественну Літургію у співслужінні о. Доротея Шимчія та о. Дам’яна Кастрана, ЧСВВ. На початку проповіді Владика Діонісій привітав ювіляра із унікальною подією — сторіччям і зробив акцент на тому, яким великим Божим даром є дар життя. Далі проповідник прокоментував уривок з другого Послання до Коринтян святого апостола Павла про бездоганних слуг Божих, євангельський фрагмент про дві заповіді любові, а на завершення розповів про значення християнської любові в житті християнина. Зокрема, Владика заглибився у містерію любові у Пресвятій Тройці, яку об’єднує Любов, з якої ми, як християни, повинні черпати нашу любов, котру одержуємо від Бога та ділитись нею із своїм ближніми. Після Святої Літургії вірні подякували Владиці Діонісію за присутність, благословення і за повчальне пастирське слово. Апостольський Візитатор розповів присутнім про душпастирську працю для емігрантів у Італії та Іспанії.

Владика Діонізій та о. Доротей поблагословили парафіян, а на завершення бучацький художник Анатолій Рудницький від імені о. Доротея Шимчія зробив сюрприз Владиці Діонізію, подарувавши власну картину «Смарагдовий березень». 

Прес-служба osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next