АКТУАЛЬНО

“Найважливіше в нашій вірі – це те, що Бог – Отець, Син і Святий Дух”

П'ятниця, 10 січня 2020, 19:09
6 січня 2020 року українська греко-католицька громада Естонії святкувала величне свято Богоявлення Господнього.

З цієї нагоди до храму Богородиці Троєручиці завітав владика Філіпп Журдан. Як зазначив владика Філіпп, що хоч це вже не перша Літургія в цьому році для нашої громади, для нього вона перша, коли він молиться разом з нами. І це дуже важливо, що ми молимося разом.

Під час проповіді владика Філіпп наголосив, що найважливіше у святі Богоявлення є те, що ми дізнаємось що Бог – Отець, Син і Святий Дух, і що без Ісуса Христа ми цього ніколи б не знали. Саме через хрест і Ісуса Христа спасіння людства стало можливим. Це є другим важливим моментом свята. Третя правда, яку ми дізнаємося через це велике свято, є те, що нам потрібне Таїнство Хрещення, щоб спастися і визволитися від гріха.

Проповідник побажав усім присутнім, щоб цього року в усіх було чим більше живої віри, справжньої надії на вічне життя і любові до Бога та своїх ближніх.

Наприкінці Літургії відбулося йорданське водосвяття. А згодом, уже традиційно для нашої громади, в залі над храмом всі присутні могли за святковим столом спільно розділити велику радість Ісусового хрещення в Йордані, посмакувати смачної куті та поспівати традиційних українських колядок.

Пресслужба УГКЦ в Естонії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next