АКТУАЛЬНО

«Не дайтеся, щоб ситуація поклала вас на лопатки і ви заспокоїлися», - владика Йосиф (Мілян) до голів молодіжних комісій

Субота, 07 червня 2014, 14:12
«Пам’ятайте, що в Києві є Патріарший собор, що в Київській архиєпархії теж є молодь. Спробуйте зосередити свої дії, дії молодої Церкви, на столиці і тих теренах, які ще вважають, що Церква – це тільки обмежений простір сакральної споруди, щось сумне, система заборон, піст тощо», – закликав владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, учасників засідання голів Комісій у справах молоді єпархій, екзархатів та монаших згромаджень УГКЦ.

У засіданні, що відбулося 3-4 червня в Благодійному фонді «Карітас-Київ» також взяли участь новопризначені голови єпархіальних молодіжних комісій – о. Мар'ян Лемчук з Бучацької єпархії, о. Володимир Гуменюк з Коломийсько-Чернівецької єпархії та о. Григорій Назар із Перемишльсько-Варшавської архиєпархії.

Відповідальні за молодь зосередили свою увагу на двох ключових питаннях: проведенні Фестивалю Єдиного молодіжного простору "Вітер На-Дії", що буде проведений 10–13 липня у Львові, та на підготовці програми участі української молоді в XXXI Світовому дні молоді, що буде у Кракові наприкінці липня 2016 року.

Одним із підготовчих заходів, що готує до зустрічі молоді із Папою Римським під час Світового дня молоді, є проща хреста та ікони СДМ в різних країнах. В Україні вони перебуватимуть від 6 вересня до 4 жовтня у парафіях Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. До цього часу Комісія у справах молоді УГКЦ відкриє україномовну версію сайту Світового дня молоді.

Учасники засідання також розпочали спільне планування розвитку молодіжного апостоляту на 2015 рік. Гість засідання – Михайло Канафоцький, консультант Департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ виступив із пропозиціями тіснішої співпраці з органами державної влади та громадськими організаціями. 

"Не дайтеся, щоб ситуація поклала вас на лопатки і ви заспокоїлися. Я бажаю вам внутрішнього неспокою, який би спонукав вас до дії, бо дія – це щось, що походить від Бога, від Святого Духа. Я думаю, що вам це вдасться, бо бачу, що ви дуже серйозно налаштовані, дуже гарно працюєте і так чисельно приїхали сьогодні до Києва. Справді, дякую", – звернувся Преосвященний владика Йосиф до учасників засідання.

Завершилося засідання Божественною Літургією в екуменічній каплиці УГКЦ на Майдані.

Марія Кохановська, Комісія у справах молоді УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next