АКТУАЛЬНО

«Не можна, обороняючи одну заповідь, – порушувати іншу», – Блаженніший Святослав

Субота, 26 березня 2016, 13:18
Роль Церкви сьогодні є надзвичайно важливою. Саме тому нам потрібно робити все можливе, щоб вірні чули її голос в суспільному житті. Про це говорив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час зустрічі зі священиками Київської архиєпархії.

Відповідаючи на запитання духовенства про роль Церкви в суспільному житті, Предстоятель УГКЦ зазначив: «Церква мусить проектувати вічний Божий Закон, щоб він став основою нового типу поведінки і будівництва стосунків між людьми в українській державі. На таку потребу чітко вказали суботні події у Львові».

Глава УГКЦ застеріг, що є велика небезпека того, що розмова про новий суспільний договір, тобто про новий вид поведінки в державі, базуватиметься на абсолютно антихристиянських правилах поведінки.

За словами Блаженнішого Святослава, це може призвести до того, що коли Церква буде твердити: «Ні! Такого типу поведінка є абсолютно не припустима!» - є загроза, що про неї говоритимуть як про противника європейського розвитку суспільства і що вона стоїть на перешкоді розвитку України.

Предстоятель Церкви також зазначив: «Церква хоче добра для кожної людини, але нікого не може примушувати робити певний вибір. Наголошую, що не можна реагувати одним гріхом на інший гріх. Не можна, обороняючи одну заповідь, – порушувати іншу. Неприпустимим є вживати насилля, нібито захищаючи традиційні сімейні цінності. При цьому також маємо пам’ятати, що немає легких рецептів на вилікування важких гріхів».

Прес-служба Київської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next