АКТУАЛЬНО

«Не знищувати себе та не красти майбутнє у дітей», – закликав екзархальний екореферент УГКЦ

Середа, 11 березня 2015, 18:40
8 березня парафіяни храму Святої Теклі в м. Броди молилися за ласку покаяння і навернення у своєму ставленні до природного довкілля. У цю неділю референт Бюро УГКЦ з питань екології о. Володимир Лещишин відвідав цю парафіяльну спільноту.

За збігом обставин саме ця неділя виявилася стосовно природи не дуже дружньою, адже багато наших співвітчизників прагнули привітати своїх жінок із «святом 8 березня». Для досягнення своєї мети багато хто не гребував зривати первоцвіти, які вже сьогодні потребують особливої нашої уваги, бо знаходяться на межі зникнення.

У своєму духовному слові отець зробив особливий наголос на тому, що час Великого посту – це час відновлення наших синівських стосунків із нашим Небесним Батьком. Саме через гріх, який дуже часто є гарно замаскованим, ми віддаляємося від Божої любові. Проповідник пригадав усім присутнім, що заповідь «не вбий» і «не кради» також стосується світу природи. «Багато хвороб, наслідками яких часто є каліцтва, а інколи навіть смерть, викликані екологічною катастрофою, яку спричиняє саме людство. Через знищення чи безвідповідальне використання природних дарів, якими Господь щедро нас обдарував, ми нищимо самі себе. Але це ще не все. Ми крадемо майбутнє у наших дітей», – підкреслив о. Володимир.

Після Святої Літургії референт закликав усіх присутніх пережити цей час посту в гармонії з усім створінням і заохотив відмовитися від шкідливих практик спалювання листя і трави, а також використання штучних квітів.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next