АКТУАЛЬНО

Нечисленна і в онлайн-режимі: як пройшла ювілейна 25-та Всеукраїнська проща до Зарваниці

Неділя, 19 липня 2020, 20:39
Всеукраїнська проща до Зарваниці, яка минулими роками вирізнялася присутністю величезної кількості паломників як з України, так із-за кордону, цього року відбулася набагато скромніше. Навіть у самій її назві з’явилося нове означення – онлайн-проща.

Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, який нещодавно, з огляду на непрості епідемічні обставини, просив вірних залишитися вдома і брати участь у прощі онлайн, під час цьогорічного паломництва до Зарваниці подякував мирянам за те, що дослухалися до його голосу і пройшли дорогою до Зарваниці у приватний спосіб.

«Я хочу подякувати всім тим, які духовно єдналися з нами в молитві наживо через онлайн-трансляцію з різних куточків України і світу. Сьогодні ми за всіх вас, невидимо тут присутніх, приносили цю безкровну жертву Тіла і Крові нашого Спасителя, – сказав архиєрей і додав: – Складаю подяку тим, що транслювали це богослужіння: державним телеканалам, нашому "Живому телебаченню", усім операторам, режисерам, які зробили можливим широкий доступ до цієї духовної події».

Опубліковано Українська Греко-Католицька Церква - Ukrainian Greek Catholic Church Неділя, 19 липня 2020 р.

Нечисленним паломникам, які прийшли до Зарваниці для участі в Божественній Літургії, Глава Церкви висловив свою вдячність за дотримання карантинних обмежень, зокрема соціальної дистанції, використання масок та дезінфекційних засобів.

Слова подяки Предстоятель склав також організаторам прощі. «Я не знаю, чи є сьогодні в Україні, і навіть у Європі, такий паломницький центр, який би так пильно виконував правила карантину, щоб усі, які приходять, справді відчували себе в безпеці», – сказав Блаженніший Святослав, звертаючись після Літургії до владики Василя Семенюка, архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського.

У своєму слові владика Василь подякував Блаженнішому Святославу та всім єпископам УГКЦ, представникам державної влади та вірним, які взяли участь у прощі, за присутність.

Пригадуємо, що 19 липня 2020 року відбулася ювілейна 25-та Всеукраїнська проща до Зарваниці, під час якої Отець і Глава УГКЦ посвятив Церкву і народ під покров Пресвятої Богородиці. З огляду на карантинні обмеження, паломники, які багатотисячним потоком прибували минулими роками до Зарваниці на прощу, цього року єдналися в молитві наживо через онлайн-трансляцію.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next